ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση έργων υποδομής στον Δήμο Σκοπέλου

τεχνική-υποστήριξη-για-την-υλοποίηση-204943

Συνεργασία με το δίκτυο «Δάφνη» για σειρά έργων υποδομής στο νησί

Η δυνατότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης προς τον Δήμο Σκοπέλου για την υλοποίηση έργων υποδομής συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στα γραφεία του δίκτυου «Δάφνη» στην Αθήνα συναντήθηκαν ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Κομνηνός με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και την εκπρόσωπο της Σκοπέλου στο δίκτυο Εύα Καραμεσίνη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα της παραπάνω συνεργασίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη προς τον Δήμο Σκοπέλου για μία σειρά έργων που αφορούν στους τομείς υποδομών όπως δίκτυα οδοφωτισμού και ύδρευσης και την δυνατότητα καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης και προτάσεων για την αναβάθμισή τους.

Συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών έργων και την υποστήριξη από το Δάφνη στην υλοποίηση του οράματος του Δήμου για την μετατροπή της Σκοπέλου σε «έξυπνο νησί» ενσωματώνοντας διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις σε όλες τις υποδομές ξεκινώντας από τον τομέα της ύδρευσης και συνεχίζοντας στους υπόλοιπους τομείς.

Συζητήθηκε και ο τομέας απορριμμάτων και για την διαχείρισή του σχετικά με την υποβολή σχετικών προτάσεων για την χρηματοδότηση έργων και την δυνατότητα υποστήριξης του Δάφνη προκειμένου να δημιουργηθεί GIS καταρχήν στους τομείς του δημοτικού φωτισμού και της ύδρευσης παραχωρώντας, ταυτόχρονα, και την πλατφόρμα λειτουργίας του GIS.

Οι συμμετέχοντες στην παραπάνω συνάντηση προτίθενται να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση εργασίας στην Σκόπελο, με επιτελείο συνεργατών του δικτύου Δάφνη.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα για την αναβάθμιση κτηρίων και την παραγωγή ενέργειας από ενεργειακές κοινότητες για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου