ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποστελέχωση υπηρεσιών σε νησιά των Σποράδων

υποστελέχωση-υπηρεσιών-σε-νησιά-των-σ-214175

Ανύπαρκτη η τεχνική υπηρεσία στον Δήμο Αλοννήσου, με αιτήματα για προσλήψεις να διατυπώνονται και στους Δήμους Σκιάθου και Σκοπέλου.

Υποστελεχωμένες είναι οι τεχνικές υπηρεσίες των τριών νησιωτικών Δήμων, με τον αντίστοιχο της Αλοννήσου να αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανικός. Ανύπαρκτη, κατά συνέπεια, η τεχνική υπηρεσία στον Δήμο Αλοννήσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση έργων.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη το πρόβλημα, τονίζοντας ότι η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μάς συνδράμει, ελλείψει μηχανικών στον Δήμο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σοβαρό. Χάνονται έργα, χάνονται χρήματα. Είναι από τα πιο μελανά σημεία του Δήμου» είπε.

Το πρόβλημα της υποστελεχωμένης τεχνικής υπηρεσίας είναι εμφανές και στον Δήμο Σκιάθου, που διαθέτει δύο μηχανικούς, την προϊσταμένη και υπάλληλο. Τα έργα του νησιού εκτελούνται, κατά συνέπεια, είτε με την τεχνική συνδρομή της Περιφέρειας, είτε του Δήμου Βόλου αντίστοιχα. «Για τα έργα αναγκαστικά ζητάμε βοήθεια ή από την Περιφέρεια, υπογράφοντας προγραμματικές συμβάσεις ή από τον Δήμο Βόλου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσανάκας, ενώ υπογραμμίζει ότι «θα προσπαθήσουμε, καταρτίζοντας τον καινούργιο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης».

Σε καλύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμος Σκοπέλου, που εγγράφει στο ενεργητικό του τρεις μηχανικούς, συν δύο επιπλέον που προστέθηκαν, συνολικά πέντε, χωρίς, ωστόσο, να διαθέτει πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τη θέση του δημάρχου Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, ο οποίος επισήμανε ότι «το πρόβλημα είναι χρόνιο και αντιμετωπίζεται με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας», για να προσθέσει πως «όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας είναι υποστελεχωμένοι και εξυπηρετούνται από τις κατά τόπους έδρες των νομών και όλοι επιπλέον ενισχύονται και από τη διοίκηση, την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας». Κλείνοντας, τονίζει ότι «είναι επαινετό το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια μας βοηθούν», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «η υποστελέχωση είναι χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να επιλυθεί».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου