ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατάρτιση ενηλίκων στη Σκόπελο

κατάρτιση-ενηλίκων-στη-σκόπελο-214201

Μαθήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο τμήμα μαθημάτων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Σκοπέλου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου στο κτίριο Ξενία.

Συνολικά 20 ενήλικες παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, που είχε ως θέμα την «Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζει επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, στο οποίο διοργανώνονται προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Σκοπέλου δημιουργήθηκαν τμήματα που θα δώσουν την ευκαιρία σε ενήλικες να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν προγράμματα με ενδιαφέροντα θέματα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Εκπαιδεύτρια είναι η Ιωάννα Πολύζου, γεννημένη στον Βόλο και απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες και μεσαίας δυναμικότητας ξενοδοχειακές μονάδες σε θέσεις Receptionist, Reservations Executive, Reservations Manager και Hotel Operations Manager. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στα τουριστικά γραφεία «Four Ways Travel» και «Les Hirondelles» στον Βόλο, ως υπεύθυνη κρατήσεων εξερχόμενου τουρισμού, στη διοργάνωση συνεδρίων και μεγάλων εκδηλώσεων. Ηταν υπεύθυνη συντονισμού κρατήσεων και μετακινήσεων για τη φιλοξενία όλων των συντελεστών της ταινίας «Mamma Mia» το 2007 στο Πήλιο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού, καθώς και στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων.

Στόχος των μαθημάτων είναι η διεύρυνση των γνώσεων των ενηλίκων που συμμετέχουν, με φόντο την κατάρτιση σε τομείς που σχετίζονται με τη μάθηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου