ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απάτη με θύματα ξενοδόχους στην Αλόννησο

απάτη-με-θύματα-ξενοδόχους-στην-αλόνν-312762

Ερευνες από την Αστυνομία – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Βόλου

Απίστευτη απάτη στην Αλόννησο. Αγνωστος δράστης, που προσποιήθηκε κάτοικο του νησιού, εξαπάτησε τρεις ξενοδόχους με πλαστά δικαιολογητικά καταθέσεων χρημάτων για δήθεν κρατήσεις δωματίων αρπάζοντας συνολικό ποσό 12.000 ευρώ.

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, όταν ο απατεώνας άρχισε τα τηλέφωνα με το πρόσχημα να κάνει κρατήσεις στο όνομα γνωστού επιχειρηματία. Κανένας από τους επαγγελματίες δεν φαντάστηκε το παραμικρό. Υποτίθεται ότι μιλούσαν με συγχωριανό τους. Οτι ο επιχειρηματίας που ήθελε να κλείσει τα δωμάτια είναι γνωστός στην περιοχή και έχει εύπορη οικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, ο άγνωστος άνδρας που τους τηλεφωνούσε από το κινητό και προσποιούταν πρόσωπο του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους δεν ήταν παρά ένας απατεώνας. Δυστυχώς όταν οδηγήθηκαν στη διαπίστωση ήταν ήδη αργά.Συγκεκριμένα, προσποιούμενος κάτοικο της περιοχής ο επιτήδειος έπεισε τους ξενοδόχους να κάνουν τις κρατήσεις δωματίων, όμως στη συνέχεια τους απέστειλε πλαστά αποδεικτικά καταβολής χρημάτων.

Ο επιτήδειος τα είχε προβλέψει όλα. Επικαλούμενος την κατάθεση υψηλότερου ποσού χρημάτων από το ποσό που απαιτούταν για τις κρατήσεις λόγω υποτιθέμενου λάθους, ο δράστης έπεισε τους επιχειρηματίες να του δώσουν πίσω το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων που προέκυπτε από τη διαφορά, το οποίο μάλιστα ήταν πολλαπλάσιο από το κόστος των κρατήσεων, με το επιχείρημα ότι χρειαζόταν τα χρήματα άμεσα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε καταθέσει στην τράπεζα ούτε ευρώ.

Γνώριζε ότι οι κινήσεις του λογαριασμού φαίνονται με καθυστέρηση ιδιαίτερα αν αυτές αφορούν σε άλλη Τράπεζα. Γνώριζε ότι οι επιχειρηματίες δεν είχαν άλλο τρόπο να αντιδράσουν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που τους δίνονταν όταν ο ίδιος έλεγε ότι έχει ανάγκη άμεσα για την επιστροφή των χρημάτων.

Επίσης ήξερε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση μετά από ένα μήνα όπως ο Αύγουστος που βγάζει στο νησί τα έξοδα μίας ολόκληρης χρονιάς.

Οι ξενοδόχοι έπεσαν στα δίχτυα του από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν φαντάστηκαν ότι ο άγνωστος άνδρας που τους τηλεφωνούσε ότι μπορεί να επικαλούταν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και να μην έχει καμία σχέση με το νησί. Την επομένη της επικοινωνίας διαπίστωναν σοκαρισμένοι ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν οι εσφαλμένες καταθέσεις χρημάτων αλλά ούτε καν κίνηση στο λογαριασμό.

Βεβαίως μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη ο επιτήδειος είχε ως διά μαγείας εξαφανιστεί. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι θύματα του απατεώνα είχαν πέσει και άλλοι συνάδελφοί τους, συνολικά τρεις ξενοδόχοι, ενώ άλλοι δύο επαγγελματίες του κλάδου είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από την παγίδα του επιτήδειου.

Δεν πείστηκαν να καταβάλουν το υπόλοιπο των χρημάτων που τους ζητούταν καθώς περίμεναν να επισκεφτούν πρώτα την τράπεζα. Για την υπόθεση ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου διενεργεί έρευνες. Παράλληλα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε τη λήψη καταθέσεων από κάθε αρμόδιο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και αν ναι από ποιόν δράστη. Στην Εισαγγελία Βόλου κατατέθηκαν μηνύσεις από συνολικά πέντε ξενοδόχους της Αλοννήσου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου