ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Σκόπελο

οι-υποψήφιοι-της-λαϊκής-συσπείρωσης-549054

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Ορφέας» στην Σκόπελο έγινε η παρουσίαση για την παρουσίαση του μεγαλύτερου τμήματος του ψηφοδελτίου “Λαϊκής Συσπείρωσης” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Αναγνώστου και του υπ. περιφερειακού συμβούλου Σποράδων Γιώργου Γούλα.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις και την αγωνιστική δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος, που αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια μέσα και κυρίως έξω από τα δημοτικά συμβούλια και στη διαπάλη με τα άλλα ψηφοδέλτια που -όπως είπε- εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», ενώ στο τέλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Αναγνώστου, στην ομιλία του επεσήμανε: “Απόψε η Σκόπελος μίλησε! Δίνει το μήνυμα της νίκης σε όλο το νησί!

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που σηκώσαμε τα βάρη της κρίσης, βάρη που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στους αγώνες, για να κρατηθεί όρθια η λαϊκή οικογένεια! Σε όσους λένε ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

Σε όλους όσοι ξέρουν πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε, είναι εδώ και βασιλεύουν, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα πετσοκομμένα εργατικά δικαιώματα, στις κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, στα ανύπαρκτα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στο άγριο φοροκυνηγητό και τις κατασχέσεις των σπιτιών της λαϊκής οικογένειας και του ελεύθερου επαγγελματία, στο ΦΠΑ 24% για τα νησιά.

Σ΄ αυτούς που ξέρουν πως τα μνημόνια απλώς άλλαξαν όνομα, τώρα λέγονται «δεσμεύσεις», «μεταρρυθμίσεις» και βρίσκονται στα προγράμματα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που μαζί τα ψήφισαν.

Εμείς αποκαλύπτουμε αυτό που θέλουν να κρύψουν, ψαρεύοντας στα θολά νερά του τάχα ανεξάρτητου, του τάχα υπερκομματικού όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι άλλοι δύο υποψήφιοι: Ότι η Τοπική Διοίκηση, είναι μέρος του κράτους. Και μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, δρουν ενιαία και εχθρικά, απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Τώρα πλέον κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι:

-Η Τοπική Διοίκηση λειτούργησε ως φορομπηχτικός – φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Με τις περικοπές κατά 60% των ΚΑΠ και τη διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, τα τακτικά έσοδα του Δήμου Σκοπέλου έφτασαν να αποτελούνται κατά 50% περίπου από την τοπική φορολογία.

Μάλιστα, η ΝΔ θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, προτείνει και τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους!!! Αν αυτό δεν είναι η θωράκιση του πιο άδικου νόμου για τα λαϊκά νοικοκυριά, τότε τι είναι; Ενός νόμου που η ΝΔ θέσπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατήργησε, όπως έλεγε, αλλά διατήρησε και μονιμοποίησε.

Αν αυτό δεν είναι απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης των δήμων και κατά συνέπεια των υπηρεσιών και των υποδομών τους, τότε τι είναι;

Τώρα πλέον κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι η μετατροπή του δικαιώματος πρόσβασης σε φθηνό και πόσιμο νερό έχει φέρει σε απόγνωση πλατιά στρώματα της τοπικής κοινωνίας, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι στα 100€ λογαριασμού της ΔΕΥΑ μόνο τα 25 είναι κατανάλωση.

Τώρα πλέον κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι:

Οι δήμοι έγιναν αρωγοί:

Της ανταποδοτικότητας

Των ιδιωτικοποιήσεων

Της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

Των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων

“Των ελάχιστων κοινωνικών παροχών”.

Τι κατάφεραν;

– Την εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.

– Την κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Σκοπέλου, όπου αυτήν τη στιγμή το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές βασικές υπηρεσίες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων.

Θυμίζουμε επίσης πως οι δήμοι κατέχουν μια τραγική πρωτιά: την τελευταία πενταετία στους ΟΤΑ, οι θάνατοι από εργατικά “ατυχήματα” έφτασαν τους 45.

-Κατάφεραν, αντί ο Δήμος να παράγει φθηνά και ποιοτικά ανθεκτικά έργα με τις δικές του δυνάμεις να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των εργολάβων, που εξαφανίζονται στη μέση του έργου, που χρεώνουν υπέρογκα ποσά αφήνοντάς μας τα μπάζα και τις διορθώσεις των κακοτεχνιών την επόμενη μέρα.

-Κατάφεραν να μεταφέρονται στην τοπική διοίκηση, οι κρατικές αρμοδιότητες, στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Το είδαμε και πριν έναν μήνα περίπου όταν το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε με το μαχαίρι στο λαιμό να επιδοτήσει για έναν χρόνο τα ενοίκια των γιατρών, ώστε να εξασφαλίσουμε να μας παρέχονται έστω και αυτές οι στοιχειώδεις φροντίδες υγείας.

Σε ένα Κέντρο Υγείας τριτοκοσμικών καταστάσεων, δραματικά υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ένα κτίριο που διαλύεται και τους Σκοπελίτες να ετοιμάζουν βαλίτσα εβδομάδας για το Βόλο για ένα απλό στραμπούληγμα.

Στην ίδια μοίρα είναι όλες οι υποδομές του νησιού: τα λιμάνια, για να μην αναφέρω την κακόγουστη φάρσα πια με τον Αγνώντα, η επαρχιακή οδός, το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης, το κλειστό γυμναστήριο, ο Βιολογικός, ο ΧΥΤΑ.

Αυτήν την άθλια πραγματικότητα παρακάμπτουν οι άλλοι δύο συνδυασμοί, μιλώντας γενικόλογα για «ανάπτυξη», χωρίς να αγγίζουν τα οξυμένα προβλήματα και να καταδικάζουν τους υπεύθυνους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται ως δημοτική αρχή για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων, την οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση μιας ζωής που μας αξίζει.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: θέλουμε μια δημοτική αρχή διαχείρισης και ενίσχυσης της υπάρχουσας αντιλαϊκής πολιτικής ή μια δημοτική αρχή σύγκρουσης με αυτό το πλαίσιο, με ένα δήμαρχο μπροστάρη που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα;

Το μοντέλο του δημάρχου μάνατζερ, του δημάρχου με πολιτικές «άκρες» το ζήσαμε και ξέρουμε ότι χρεοκόπησε. Ζήσαμε τις υπερβάσεις, τα στρατηγικά οράματα, τους ενωτικούς, τους δοκιμασμένους, τους χαρισματικούς!

Ξέφτισαν όπως πέφτουν οι σοβάδες από τα δημοτικά κτίρια, εξαφανίστηκαν όπως τα πλοία που θα έρχονταν με την άρση του καμποτάζ!

Βούλιαξαν στην πλημμύρα του 2015, εξαφανίστηκαν, ενώ οι πληγές μένουν ακόμη ανοιχτές!

Όλοι μαζί αυτοί δεν υλοποίησαν έργα υποδομών απαραίτητων για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τήρησαν σιγή ιχθύος.

Δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητές τους τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών, η αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση που χρόνια τα θέτουμε επιτακτικά ως ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτό που αποκαλύφθηκε στη Σκόπελο, επαναλήφθηκε με τραγικό τρόπο στις πλημμύρες στη Μάνδρα. Τη φωτιά στο Μάτι και σε όλη τη χώρα, όπως πρόσφατα στην Κρήτη.

Στην καταρρέουσα Σκόπελο, στα γκρεμισμένα γεφύρια στην Κρήτη, στα καμένα σπίτια στο Μάτι, στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μάνδρας, μπορεί να δει κανείς πώς ενοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των δήμων και των περιφερειών.

Απέναντι σ΄ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

Είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου, που επεξεργάζονται οι ενώσεις του, όπως η ΕΕ, υλοποιούν τα κόμματά του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες.

Γι’ αυτό και ως σύμβουλοι και υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” διεκδικούμε:

  • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
  • Την άμεση επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ
  • Την κατάργηση του Πράσινου Τέλους και του 80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ
  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
  • Την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
  • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό Αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.
  • Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.
  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε Ύδρευση, Αποχέτευση, Άρδευση.
  • Την προστασία του Περιβάλλοντος: Της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων. Την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια Υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
  • Τη φθηνή, συχνή και ασφαλή συγκοινωνία του νησιού με τον Βόλο και τη Στερεά Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και του Τουρισμού.

Ξέρουμε πολύ καλά πως οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος μόνο για την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά.

Οι προτάσεις μας μόνο αυτούς στριμώχνουν και πιέζουν… Ενώ, αντίθετα, αποτελούν όαση ανακούφισης, ανάσα ζωής για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα και τους νέους.

Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, γιατί είναι φιλολαϊκές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τους συσχετισμούς.

Για να πάρει ανάσα ο λαός μας, να δυναμώσει η πάλη του, για επιβάλει έναν άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως προτεραιότητα τις σύγχρονες ανάγκες του.

Και αυτό είναι δυνατό να γίνει με άλλον προσανατολισμό.

Με προσανατολισμό και σχέδιο αξιοποίησης των αντικειμενικών δυνατοτήτων της εποχής μας και της χώρας μας. Με εμπιστοσύνη στις ικανότητες και δυνατότητες του λαού να τις οργανώσει. Με προϋπόθεση, ο λαός να έχει πραγματικά την εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία, οι εκατοντάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το 5χρονο που πέρασε, έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους όπου άσκησαν διοίκηση, έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής τους τις λαϊκές ανάγκες:

  • Εμπόδισαν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη των λαϊκών οικογενειών.
  • Μείωσαν σημαντικά τη δημοτική φορολογία. Χτύπησαν την ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου.
  • Στήριξαν τα σχολεία, διεύρυναν το δίκτυο των Παιδικών – Βρεφικών Σταθμών.
  • Πήραν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια.
  • Στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους δήμους τους.
  • Υπερασπίστηκαν και διεύρυναν με λαϊκές κινητοποιήσεις τους χώρους Πρασίνου – Αθλητισμού – Αναψυχής.
  • Διεκδίκησαν γενικότερα έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
  • Διεύρυναν το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας.
  • Διεκδίκησαν χώρους και υποδομές προς όφελος του λαού.

Από την προηγούμενη συνάντησή μας, το Φλεβάρη, αρχίσαμε να χτίζουμε λιθαράκι λιθαράκι το ψηφοδέλτιό μας, κάνοντας πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης και δράσης σε όλο το νησί!

Το κάλεσμά μας απευθύνεται, σε όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Και όλοι τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως πως η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την Περιφέρεια και η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών. Να αποκαλύψει την εικόνα της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, που είναι ίδια με τη μνημονιακή.

Μπορεί να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια… Που ανέχεται τα ψίχουλα, τα ελάχιστα και τα κατώτατα, χωρίς να διεκδικεί τα αυτονόητα, μια ζωή με δικαιώματα.

Μπορεί να εκφράσει τη γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, που γίνεται χειρότερη, γιατί χειρότερος γίνεται ο καπιταλισμός. Να στείλει μήνυμα ελπίδας, μέσα και έξω από την ΕΕ, ότι υπάρχει δρόμος για τους λαούς και αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για τη δική τους εξουσία.

Μπορεί να χτίσει πραγματικές γέφυρες, τις γέφυρες που ενώνουν τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Την ξεκάθαρη στάση μας, τις κρυστάλλινες απόψεις μας, το πρόγραμμά μας δεν τα παζαρεύουμε! Δεν μοιράζουμε αντιδημαρχίες, λιμενικά ταμεία, δεν τάζουμε διορισμούς! Κάποιοι ενοχλούνται που η δράση μας έχει ευρεία απήχηση! Κάποιοι προσπαθούν ακόμη και να μας αντιγράψουν, για να μπορέσουν να αποκτήσουν μια επαφή με τα προβλήματα του τόπου, να «κάνουν σκονάκι» κάτι τις γνώσεις μας για την Τοπική Διοίκηση. Τους λέμε: Αυτό που δεν μπορείτε να αντιγράψετε, μα ούτε και να διαγράψετε, είναι οι αγώνες μας! Γιατί είναι με θυσίες και αίμα, είναι αγώνες για υψηλά ιδανικά, για έναν κόσμο, μια Σκόπελο στο μπόι των ονείρων μας Στις επιθέσεις φιλίας και τις προκλήσεις δίνουμε σήμερα απάντηση!

Καλωσορίζουμε τον κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή Σκοπελίτη, Κληματιανό και Γλωσσιώτη, τον καθένα και την καθεμιά που ξεπερνά προκαταλήψεις και επιφυλάξεις, και συμπαρατάσσεται μαζί μας. Που αναγνωρίζει τη στάση μας, εκτιμά τη σταθερότητα και τη συνέπειά μας. Εξ άλλου δώσαμε δείγματα γραφής με τις παρεμβάσεις μας για πλήθος ζητημάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και επομένως από την ίδια τους την πείρα είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Είμαστε περήφανοι, κι εγώ προσωπικά, γιατί αντάλλαξα με τους υποψηφίους πέντε σταράτα λόγια κι όχι τα παραμύθια της Χαλιμάς, βλέποντας στα μάτια τους την ηρεμία της σιγουριάς και τη λάμψη της ελπίδας και όχι του πανικού και της απογοήτευσης”.

Οι 26 πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης είναι:

  1. Αϊβαζόγλου Αννα, συνταξιούχος ελεύθερη επαγγελματίας
  2. Ασλάνογλου Μιχαήλ, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος
  3. Βαρεταίου- Λιθαδιώτη Ουρανία, εργαζόμενη με πρόγραμμα Κοινωφελούς
  4. Γκέκας Ιωάννης, ελεύθερος επαγγελματίας
  5. Δαλακιάρης Απόστολος, ελεύθερος επαγγελματίας
  6. Δένδης Κωνσταντίνος, ελεύθερος επαγγελματίας
  7. Θωμάς Χρήστος, ελεύθερος επαγγελματίας
  8. Καραγιάννη Κατερίνα, ιδιωτική υπάλληλος-μουσικός
  9. Καραθανάσης Νικόλαος, αγρότης
  10. Κάτσαρης Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
  11. Κιρκιλής Κωνσταντίνος, συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας
  12. Κορέντης Ευάγγελος, οικοδόμος-Πρόεδρος Σωματείου Σκοπέλου
  13. Κοσύφης Γεώργιος, ελεύθερος επαγγελματίας
  14. Κυρίτσης Θεόδωρος, εργαζόμενος στην εστίαση
  15. Λαρυγγάκης Βασίλειος, ελεύθερος επαγγελματίας
  16. Μπελτζενίτης Μιχαήλ, οικοδόμος
  17. Ξηρογιάννης Ιωάννης, αγρότης-μουσικός
  18. Πατσής Ιωάννης, ιδιωτικός υπάλληλος
  19. Ραβανός Νικόλαος, οικοδόμος- μέλος Δ.Σ. Σωματείου Σκοπέλου
  20. Ραμαντάνη Κυρατσώ, εκπαιδευτικός
  21. Ρμαντάνης Σπύρος, Πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου «Αστακός»
  22. Ρόδιος Βασίλης, τραπεζικός υπάλληλος
  23. Σάββα Ελένη, βοηθός φαρμακοποιού
  24. Ταλαδιανού Ευλαλία, ιδιωτική υπάλληλος
  25. Τζανετή Μαρία, άνεργη
  26. Φλωρούς Αθανάσιος, ελεύθερος επαγγελματίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου