ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γεύσεις Σκοπέλου στη HORECA

γεύσεις-σκοπέλου-στη-horeca-624391

Η πολλά υποσχόμενη σεφ Μερόπη Λιθαδιώτη θα παρουσιάσει παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις σε μεγάλη διοργάνωση

Γευστικά πιάτα με σκοπελίτικη νοστιμιά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν τη γευστική πρόταση, που φέρνει το νησί στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος. Μια γευστική πρόταση με προϊόντα από τη Σκόπελο, καταθέτει φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την παρουσιάζει στην κορυφαία έκθεση εστίασης και τουρισμού HORECA αύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Hall 4 της έκθεσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραπάνω δράση είναι συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και παραγωγών της Σκοπέλου. Μέλι, λάδι, δαμάσκηνα, μπίρα από τη Σκόπελο, αλλά και η φημισμένη για το νόστιμο κρέας της γίδα Σκοπέλου παρουσιάζονται σε παραδοσιακές, αλλά και ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις, που διαθέτουν πολλούς ένθερμους φίλους.

Η Σκόπελος θα ξεδιπλώσει την πλούσια γαστρονομική της παράδοση μέσα από τη συγκεκριμένη παρουσίαση, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «θα παρουσιάσουμε την τυρόπιτα Σκοπέλου, τα τοπικά προϊόντα που είναι σήμα κατατεθέν του νησιού, θα δείξουμε πώς παρασκευάζονται τα αμυγδαλωτά, η τυρόπιτα, πώς ανοίγουμε φύλλο».

Η γευστική παρουσίαση της Σκοπέλου θα πλαισιωθεί από κεράσματα, Σκοπελίτισσες ντυμένες με την παραδοσιακή τοπική φορεσιά, ενώ στην κουζίνα θα δημιουργεί η Σκοπελίτισσα, πολλά υποσχόμενη σεφ Μερόπη Λιθαδιώτη, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Σκοπελίτισσα σεφ, η οποία δραστηριοποιείται στη Σκόπελο και σε άλλα νησιά, τόνισε ότι σε κάθε μενού προσθέτει τοπικές γευστικές πινελιές και προϊόντα παραγωγών, που δίνουν το στίγμα του γαστρονομικού προφίλ της πατρίδας της. «Προσπαθώ να προωθώ τις γεύσεις και τα προϊόντα της Σκοπέλου, γιατί η γαστρονομία είναι τουριστική πρέσβειρα της κάθε περιοχής» είπε.

Ως μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων προβάλλει τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τα προϊόντα του νησιού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της προσπάθειας προβολής του γαστρονομικού προφίλ της Σκοπέλου.

Παρούσες στην παρουσίαση αύριο Δευτέρα στην Αθήνα θα είναι η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη και η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, εκπροσωπώντας το νησί στη μεγάλη διοργάνωση που έχει ως επίκεντρο τον τουρισμό και την εστίαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου