ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα του χιονιά στις Β. Σποράδες

αντιμετωπίστηκαν-τα-προβλήματα-του-χ-663862

Μάχη και για τον αποχιονισμό σε στενά δρομάκια και αγροτικούς δρόμους

Σε ύφεση συνεχίζουν να είναι τα καιρικά φαινόμενα χθες στις Β. Σποράδες που βρίσκονται σε λευκό κλοιό μετά την επέλαση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Τηλέμαχος».

Σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο δεν σημειώθηκε νέα χιονόπτωση. Οι προσπάθειες των δημοτικών αρχών μέχρι και αργά το απόγευμα χθες επικεντρώνονταν στην πλήρη επίλυση των προβλημάτων με τον αποχιονισμό και των στενών δρόμων και μονοπατιών και των αγροτικών οδών.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ενημέρωσε για χθες ότι «οι καιρικές συνθήκες είναι σαφώς βελτιωμένες. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοικτοί».

Ο ίδιος είπε ότι «στο νησί δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ήρθε το πρωί και το καράβι στη Γλώσσα κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί».

Εντούτοις, χωρίς ρεύμα συνεχίζουν να είναι σπίτια στις περιοχές Διάσελλο, Διακόπι, Ποτάμι και Αλικιάς όπου λόγω του ότι δεν υπάρχει ρευματοδότηση δεν λειτουργεί και η γεώτρηση της περιοχής με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην έχουν ούτε ρεύμα, αλλά ούτε και νερό.

Ο κ. Βασιλούδης είπε ότι «πολλά καλώδια της ΔΕΗ έχουν κοπεί και απαιτείται επιδιόρθωση των ζημιών. Τα σπίτια βρίσκονται χωρίς ρεύμα εδώ και δύο μέρες».

Από κει και πέρα ολόκληρο το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η δημοτική αρχή συνέχιζε να ρίχνει αλάτι και θαλασσινό νερό για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα φαινόμενα παγετού και να αποχιονίζει στενά δρομάκια και αγροτικές οδούς.

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα και στην Αλόννησο όπου υπάρχει επίσης πολύ χιόνι. Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ενημέρωσε ότι «όλοι οι οικισμοί και όλοι οι δρόμοι στο νησί είναι ανοικτοί. Τώρα καθαρίζουμε τις στάνες στις περιοχές Αγιος Κωνσταντίνος, Γέρακας και Κουμαρόραχη. Επίσης καθαρίζουμε τα στενά. Γενικώς είμαστε σε μία φυσιολογική κατάσταση».

Διαρκής ήταν και στη Σκιάθο η μάχη για την αντιμετώπιση των φαινόμενων παγετού με το λιώσιμο του χιονιού. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σκιάθου Κώστας Γιαννίτσης ενημέρωσε ότι βυτία του Δήμου έριχναν νερό στους δρόμους, ενώ όλα τα μηχανήματα συνέχιζαν τον αποχιονισμό.

Ο κ. Γιαννίτσης ενημέρωσε ότι το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό όμως το βράδυ που οι θερμοκρασίες πέφτουν η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί τα χιόνια λιώνουν και στη συνέχεια παγώνουν.

Συγκεκριμένα τα συνεργεία της δημοτικής αρχής άνοιξαν χθες και τα δρομάκια στις περιοχές Πούντα, Καλύβια, Ξάνεμου και Κατσαρού.

Τέλος στον δρόμο προς Κουκουναριές μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών έριχναν θαλασσινό νερό ενώ καθάριζαν τον δρόμο και κατά μήκος για να στραγγίζονται τα νερά που έχουν συσσωρευτεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου