ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοσιογραφικό ταξίδι στην Αλόννησο

δημοσιογραφικό-ταξίδι-στην-αλόννησο-16393

Νωρίς ξεκίνησαν φέτος τα δημοσιογραφικά ταξίδια στην Αλόννησο, αφού με την έναρξη της τουριστικής περιόδου έφτασε στο νησί και η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή από το εξωτερικό.

Πρόκειται για δημοσιογραφικό ταξίδι, το οποίο διοργανώθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία SAIL AEGEAN σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία TUI FLY του Βελγίου. Οι φιλοξενούμενοι, ένας blogger, ο οποίος δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ο εκδότης του Βελγικού περιοδικού YACHTING SUD, επισκέφθηκαν τον Βόλο, το Πήλιο και τις Σποράδες με ιστιοπλοϊκό σκάφος της εταιρείας SAIL AEGEAN. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, με σκοπό την προβολή της στα βελγικά μέσα ενόψει της σύνδεσης των Βρυξελλών με τον Βόλο και της προσθήκης δεύτερης εβδομαδιαίας πτήσης το φετινό καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό YACHTING SUD, το οποίο ειδικεύεται στον θαλάσσιο τουρισμό, είναι το πρώτο σε πωλήσεις γαλλόφωνο περιοδικό του Βελγίου.

Η βελγική αποστολή περιηγήθηκε στο νησί, ενώ την επομένη αναχώρησε για το θαλάσσιο πάρκο και τα ερημονήσια. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία υποδέχτηκε τη δημοσιογραφική αποστολή στο νησί, δήλωσε «ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την πρώτη δημοσιογραφική επίσκεψη της φετινής χρονιάς, η οποία όχι μόνο μας φέρνει σε επαφή με μια ευρωπαϊκή αγορά-στόχο, όπως το Βέλγιο, αλλά και με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, τον οποίο θέλουμε να προωθήσουμε. Η επαφή με τους διοργανωτές προέκυψε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Αλοννήσου στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου ταξιδιού εξοικείωσης με την περιοχή μας, και την άριστη συνεργασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου