ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραμένουν υψηλές οι τιμές των καυσίμων στις Σποράδες

παραμένουν-υψηλές-οι-τιμές-των-καυσίμ-760188

Οταν στη χερσαία Μαγνησία η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,56 ευρώ το λίτρο στις Σποράδες φτάνει το 1,74 ευρώ το λίτρο!

Μπορεί η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα να ακολουθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πτωτική πορεία ωστόσο στα νησιά των Βορείων Σποράδων εξακολουθούν οι τιμές να βρίσκονται «κολλημένες» σε υψηλότερα νούμερα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με πρόσφατες τιμοληψίες από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. στη χερσαία Μαγνησίας βρίσκεται στο 1,56 ευρώ το λίτρο ενώ στα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκεται στο 1,74 ευρώ το λίτρο. Οσον αφορά την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Π.Ε. Μαγνησίας η μέση τιμή στη χερσαία Μαγνησία είναι στο 1,05 ευρώ το λίτρο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων στο 1,12 ευρώ το λίτρο.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ουσιαστικά παρατηρούνται 18 λεπτά διαφορά (στη μέση τιμή) μεταξύ της αμόλυβδης στη χερσαία Μαγνησία και στα νησιά των Βορείων Σποράδων ενώ στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η διαφορά κυμαίνεται στα 7 λεπτά.

Για τις τιμές που επικρατούν στα νησιά, πρατηριούχος από νησί των Βορείων Σποράδων αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι δεν μπορούν να ακολουθούν στις αυξομειώσεις που μπορεί να γίνονται στις τιμές των καυσίμων π.χ. στο Βόλο διότι προμηθεύονται καύσιμα κάθε 15-20 ημέρες.

Ετσι, όπως εξηγεί, διατηρούν σταθερές τις τιμές μέχρι την επόμενη προμήθεια των καυσίμων που γίνεται από καράβια της κάθε εταιρείας. «Μόνο όταν γίνει νέα παραλαβή καυσίμων μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές. Η κάθε παραλαβή γίνεται το συντομότερο κάθε 15 ημέρες και το αργότερο μετά από 20 ημέρες. Στα νησιά δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια να προμηθευόμαστε καύσιμα κάθε 2-3 ημέρες και να αυξομειώνουμε τις τιμές ανάλογα με τη γενικότερη τάση. Ετσι οι τιμές των καυσίμων στα νησιά δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τις τιμές στις στεριά», τονίζει ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων από τις Σποράδες.

Οσον αφορά το κόστος μεταφοράς των καυσίμων, ο ίδιος ανέφερε ότι η κάθε εταιρεία έχει διαφορετικές τιμές και οι πρατηριούχοι των νησιών πληρώνουν μια τιμή φιξ, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός για το κόστος μεταφοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου