ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επεσαν υπογραφές για το κτίριο της οδού Ουρανίτσης

επεσαν-υπογραφές-για-το-κτίριο-της-οδο-760578

Σε εκθεσιακό χώρο μετατρέπεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής Ζήσης Οικονόμου, στη Σκιάθο

Στη φάση της υλοποίησης περνά, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο για την αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5, στη Σκιάθο, και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, προϋπολογισμού 53.900 ευρώ.

«Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Το έργο έχει στόχο τη διατήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση της οικίας στην οποία γεννήθηκε ο λόγιος και ποιητής Ζήσης Οικονόμου, με τη μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο, συμβάλλοντας στην προβολή και διατήρηση του έργου του λόγιου και ποιητή.

Η οικία αποτελεί τυπική κατοικία με παραδοσιακά τυπολογικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ιστορική φάση της πόλης της Σκιάθου και η διατήρησή της συμβάλει στην διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου Σκιάθου και στην προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού.

Φορέας υλοποίησης του είναι Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριό του που είναι ο Δήμος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου