ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλλιτεχνικές αναμνήσεις

καλλιτεχνικές-αναμνήσεις-541569

Το βιβλίο του παρουσιάζει μεθαύριο Μεγάλη Δευτέρα στον Βόλο ο ηθοποιός Παύλος Λιάρος

Το βιβλίο του ηθοποιού Παύλου Λιάρου με τίτλο «Συνάντηση στο σημείο μηδέν» θα παρουσιαστεί στον Βόλο σε ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση μεθαύριο Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Παρκ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Χρήστος Μπουκώρος δημοσιογράφος, βουλευτής, Βάσω Κυριαζή δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και Ροσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο συγγραφικό εγχείρημα με συνεντεύξεις και αναμνήσεις από τη λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, τότε που ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αναμετριόταν με την εμβληματική παρουσία του Γιώργου Φούντα, ενώ ο απαράμιλλος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος δεν άφηνε περιθώρια παρά για συνεχή θαυμασμό. Πρόσωπα και καταστάσεις ενώνουν το χθες με το σήμερα και ενώνονται με μοναδική συγγραφική μαεστρία σε ένα βιβλίο γεμάτο δημοσιεύματα και φωτογραφίες ντοκουμέντα, που ανασύρουν μοναδικές στιγμές και εγείρουν συγκίνηση. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου «μου έλεγαν αυτά πρέπει να τα μοιραστείς με έναν κόσμο, που διψά να μάθει για αυτούς τους ηθοποιούς θρύλους, που γνώριζαν μόνο από ταινίες στην τηλεόραση… Η ιδέα που είχα για μια συνέντευξη σε άλλη διάσταση, εκεί που παρελθόν, παρόν και μέλλον γίνονται ένα είναι στο σημείο μηδέν, μου έδωσε το κίνητρο να ξεκινήσω».

Ο Παύλος Λιάρος τέλειωσε τη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Μαθητής στη Σχολή, στο πρώτο έτος, συμπρωταγωνιστεί πλάι στον Γιώργο Φούντα και τη Μάρω Κοντού στην ταινία «Το κάθαρμα». Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε 35 ελληνικές ταινίες. Στο θέατρο έχει συμπρωταγωνιστήσει πλάι στην Ελλη Λαμπέτη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, την Αντιγόνη Βαλάκου, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Σωτήρη Μουστάκα, τον Νίκο Χατζίσκο, την Τιτίκα Νικηφοράκη, καθώς και άλλους γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς. Εχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές και έχει σκηνοθετήσει βιντεοταινίες και ντοκιμαντέρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου