ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επετειακή συναυλία του Λάκη Χαλκιά

επετειακή-συναυλία-του-λάκη-χαλκιά-577091

Σε συνεργασία με τη χορωδία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας»

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία με τον γνωστό ερμηνευτή και συνθέτη Λάκη Χαλκιά, την ορχήστρα της «Ιωνίας» και την ορχήστρα νέων της «Ιωνίας» την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Η συναυλία στήριξε τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Η χορωδία των εκπαιδευτηρίων αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση, πλαισιώνοντας μουσικά τον καλλιτέχνη, ήταν οι: Αγραφιώτης Ορφέας – Σταύρος, Αναστασιάδης Χρήστος, Γιαννούχος Γιώργος, Ευτυχιάδης Κωνσταντίνος, Παπαγεωργίου Χαράλαμπος, Δερελής Δημοσθένης, Καλογήρου Σπυρίδων, Μολιός Εξαρχος, Μουστρούφης Δημήτριος, Πολυμέρου Μάρκος, Ραφτόπουλος Νικόλαος, Χαϊντούτης Γεώργιος, Φιλίππου Βασίλειος, Φκιαράς Πάρις, Κέκος Κωνσταντίνος, Μορφωνιός Πάρις, Τσιώτας Απόστολος, Φρόκου Κλωντιάν, Ζαχαράκης Κυριάκος, Ηλίας Απόστολος, Κραβαρίτης Βασίλειος, Μπατζιάκας Νικόλαος, Παπαγεωργίου Νικόλας, Χριστοφορίδης Ακης, Ζαχαράτου Αριάδνη, Βερούση Αργυρώ, Δράκου Μαρία, Λίταινα Μαριτίνα, Γούση Μαρία, Κοτρώτσου Παναγιώτα, Χαϊντούτη Φωτεινή, Παπαθανασίου Αριστέα, Αναστασοπούλου Καλλιόπη, Κουγκούνη Αντωνία. Τη διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκε ο κ. Χατζηγεωργίου Δημήτριος.

Στην επιτυχημένη βραδιά συμμετείχαν η 35μελής ορχήστρα νέων «Ιωνία». Υπεύθυνος καθηγητής για την ορχήστρα νέων της «Ιωνίας» είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, καθηγητής σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινής μουσικής και μέλος της ορχήστρας «Ιωνία». Μαζί τους η κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη μαέστρος των χορωδιών «Ιωνία». Οι μουσικοί που συνόδευσαν τον κ. Λάκη Χαλκιά και τη μαθητική χορωδία του «Προμηθέα» είναι οι κλαρίνο Σταύρος Κουσκουρίδας, βιολί Δημήτρης Δεμελής, σαντούρι Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λαούτο Στέφανος Κωστόπουλος, παρ. κρουστά Νεκτάριος Δεμελής.

Η βραδιά διανθίστηκε με θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα, που αφορούν στον εθνικό ξεσηκωμό του 1821 και τα οποία απέδωσαν μαθητές και μαθήτριες του «Προμηθέα». Οι χορευτές του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, με επικεφαλής τον κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο, ενδεδυμένοι με εξαιρετικές τοπικές ενδυμασίες, χόρεψαν λεβέντικους κρητικούς χορούς.

Το φωτισμό, τον ήχο και τα εφέ επιμελήθηκε ο Μπάντελης Μάνθος. Τη φωτογραφία ο Χουλιαράς Απόστολος.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για την πολύτιμη αρωγή τους για τη διοργάνωση της συναυλίας. Επίσης ευχαριστούν ιδιαιτέρως την πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Φίλων, Γονέων και Αποφοίτων «Προμηθέα» για την άμεση συμπαράστασή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, την Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι η μουσική συναυλία – εκδήλωση με τον τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά και τη χορωδία του «Προμηθέα» θα προβληθεί σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου στις 14.30 από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA T.V.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου