ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η μουσικοχορευτική παράσταση της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα

εντυπωσίασε-η-μουσικοχορευτική-παρά-590397

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας και η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα τον αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο με την μουσικοχορευτική παράσταση “Ο Κόσμος είναι ψέμα”.

Τραγούδια, χορός, χρώματα, κοστούμια μας ταξίδεψαν εκατό χρόνια πίσω εκεί που τα παλιά κουτουκάκια έσφυζαν από κόσμο γλεντώντας μέχρι τα ξημερώματα με το κρασί να ρέει άφθονο.

Αγαπημένα τραγούδια από μικρούς και μεγάλους, που έμειναν αξέχαστα στο πέρασμα του χρόνου. Μελωδίες από οπερέτες, επιθεωρήσεις, καντάδες και τραγούδια του κρασιού, με ρομαντική και νοσταλγική διάθεση, αλλά και τραγούδια που σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις σε ρυθμούς βαλς, τάνγκο, τσάρλεστον, σάμπα.

Οι εκπληκτικές σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου και Τζένη Χατζηδήμου μαζί με την εξαιρετική νεοσύστατη χορωδία της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα μας τραγούδησαν για την Ριρίκα, την Πιπίτσα, την Πλου πλου, τη γυναίκα που ονειρεύεται έναν αντρούλη με ξανθά μαλλιά…. την Μπέμπα που έχει πια μεγαλώσει και αξέχαστα τραγούδια του κρασιού, με σκηνικό ένα παλιό καπηλειό και μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω, σε όμορφες γειτονιές της Ελλάδας. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί με τους χαρακτηριστικούς μπεκρήδες που τραγουδούν τον πόνο τους συντροφιά με την αγαπημένη τους ρετσίνα, αυτούς που κάνουν καντάδα στα κορίτσια, αλλά και αυτούς που δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην Κική και την Κοκό.

Αποχωρώντας από το Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας ήταν τόσος ο ενθουσιασμός του κοινού που ακούγαμε να συζητούν άλλοι για την επανάληψη της συναυλίας και άλλοι για την καθιέρωσή της.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαέστρο Κατερίνα Αποστολοπούλου και τη χορωδία της Σχολής και φυσικά στη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα που συνεχίζει αδιάλειπτα τη μακρόχρονη πορεία της στη πόλη του Βόλου από το 1954 προσφέροντάς μας συχνά τέτοια επιτυχή μουσικά γεγονότα.

Η χορωδία της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα αποτελούνταν από τους εξής:

Αλεξίου Σπύρος, Αλεξίου Γιάννης, Αγριδοπούλου Μαριλένα, Γουβιώτης Παναγιώτης, Γκιούλος Λουκάς, Δημητριάδη Τασία, Δημητριάδη Κυριακή, Ζωγράφου Ελένη, Ηρακλέους Εύα, Θεοδώρου Γιάννης, Θεοδώρου Ρίτσα, Καιτσιώτης Αντώνης, Κοντογεώργου Ελένη, Κουσιόπουλος Δημήτρης, Μανδρά Άννα, Μιλάνος Τάσος, Μιχαήλ Ελένη, Μούτου Βούλα, Νικολάου Σοφία, Παπαδόπουλος Σάββας, Παπαζέτη Κυριακή, Πλακόπουλος Νίκος, Σαρίκα Κυβέλη, Σέχα Έφη, Τίγκας Λεωνίδας, Τράτσας Κώστας, Τσελεπή Αντωνία, Χαρίτου Ευαγγελία, Χούστη Αικατερίνη, Χρυσάνθη Μαρία.

Ν.Π. – Γ.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου