ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεφύλλισαν το μαγικό βιβλίο της Ελενας Νταβλαμάνου και της Αθανασίας Ελευθερούλη

ξεφύλλισαν-το-μαγικό-βιβλίο-της-ελενα-605072

Δύο Βολιώτισσες εκπαιδευτικοί με συγγραφικές ευαισθησίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν διάπλατα ένα παράθυρο που οδηγεί στη γνώση. Το βιβλίο της Ελενας Νταβλαμάνου και της Αθανασίας Ελευθερούλη με τίτλο «Το αγόρι από τον κόσμο των χρωμάτων» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στον μαγικό χώρο του «ΕλΛα» παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι δύο συγγραφείς του βιβλίου που κυκλοφορεί από την «ΗΡΑ Εκδοτική» εμβάθυναν στα βαθύτερα νοήματα κι όπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «είναι εξίσου διδακτικό για μικρούς και μεγάλους».

Η Ελενα Νταβλαμάνου υπογράμμισε ότι κάτω από τις γραμμές κρύβεται «μια σπουδαία συνεργασία πολλών ετών, που έχει γίνει μια δυνατή φιλία. Ενώσαμε τις πένες μας και γράψαμε μια τρυφερή ιστορία για τη βία, την απομόνωση, την ενδοοικογενειακή λεκτική βία. Ολα αυτά που με τη δύναμη της πίστης μπορούν να μετατραπούν σε έμπνευση και αγάπη στο ταλέντο των παιδιών», είπε.

Η συνσυγγραφέας του βιβλίου Αθανασία Ελευθερούλη σημείωσε από την πλευρά της ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό εμείς οι γονείς να δείξουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας, να τους δώσουμε χώρο, να μην επιβάλλουμε τα δικά μας «θέλω». Να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να γίνουν μεγαλώνοντας ευτυχισμένοι ενήλικες».

Το βιβλίο παρουσιάζει ενδιαφέρον για γονείς και παιδιά, ενώ αποτελεί εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς «γιατί υπάρχουν δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου για να τους βοηθήσουμε να το χρησιμοποιήσουν κι στην τάξη για την ανίχνευση ανάλογων φαινομένων» είπαν οι δύο συγγραφείς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου