ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2019 κατά το Forbes

αυτοί-είναι-οι-πλουσιότεροι-άνθρωποι-599503

Την 33η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη εξέδωσε σήμερα το Forbes. Με τον Τζεφ Μπέζος να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατάταξης, εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο τα νέα πρόσωπα που συγκαταλέγονται σε αυτή, όσο και πολλά νέα στοιχεία που αφορούν ενδεικτικά το πλήθος των δισεκατομμυριούχων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος αλλά και τα συνολικά τους κέρδη.

«Αναδουλειές» φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη και στους κόλπους των κροίσων καθώς οι δισεκατομμυριούχοι στον κατάλογο του 2019, μετρώνται σε 2,153. Είναι δηλαδή 55 λιγότεροι σε σχέση με το 2018. Την ίδια ώρα η συνολική καθαρή αξία των κερδών των δισεκατομμυριούχων του τρέχοντος έτους είναι 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια που αποτιμούνταν το 2018.

Η μέση καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων του τρέχοντος έτους είναι 4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Συνολικά, 1.450 μέλη είναι αυτοδημιούργητα.

Ειδικότερα, ένα ποσοστό 994 ατόμων φαίνεται να “αξίζει” λιγότερο σε σχέση ένα χρόνο πριν., 634 άτομα περισσότερα σε σχέση με πέρσι.

Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν την πρώτη μείωση σε δισεκατομμυριούχους και σε όγκο πλούτου από το 2016 αλλά και την δεύτερη την τελευταία δεκαετία.

” Τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ακόμη και οι πλουσιότεροι στον κόσμο δεν είναι «άτρωτοι» στις στις οικονομικές αναταράξεις και στις μεταβολές των παγκόσμιων αγορών. Ωστόσο, ακόμη και με ισχυρές ανοιχτές προκλήσεις, οι επινοητικοί και αμείλικτοι επιχειρηματίες βρίσκουν νέους τρόπους να γίνουν πλούσιοι », δήλωσε η Λουίσα Κρολ, Βοηθός Διευθυντή του Wealth, Forbes.

Παράλληλα ο Κέρι Ντόλαν, επίσης Βοηθός Διευθυντή του Wealth Forbes, τόνισε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη πως φέτος σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων στην Κίνα αλλά και η αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα με την σειρά της την «αποδυνάμωση» δισεκατομμυριούχων των οποίων η περιουσία είναι σε ευρώ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τζεφ Μπέζος παραμένει στην πρώτη θέση, αυξάνοντας μάλιστα την καθαρή αξία των κερδών του σε 131 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτζ, που κατέχει το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έρχεται πλέον δεύτερος με περιουσία που αγγίζει τα 96,5 δισεκατομμύρια.

Τρίτος έρχεται ο Γουόρεν Μπουφέ επικεφαλής της Berkshire Hathaway με τα κέρδη του ωστόσο να παρουσιάζουν μείωση κατά 1,5 δισεκατομμύριο.

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται σταθερά και φέτος ο Μπερνάρτ Αρνό, επικεφαλής της LVMH αλλά και ευρύτερα γνωστός ως ο «πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας» αλλά και ο «πλουσιότερος της Ευρώπης» τα δύο τελευταία χρόνια .

Η πεντάδα των πλουσιότερων κλείνει με τον Κάρλος Σλιμ, από το Μεξικό, ο οποίος ανέβηκε δύο θέσεις στον κατάλογο παρά τη μείωση του καθαρού πλούτου του κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα σε όλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η είσοδος της μόλις 21 ετών Κάιλι Τζένερ, για πρώτη φορά στο «Κλαμπ των πλουσιότερων».

Η Τζένερ είναι ο νεαρότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών.

Κατέχει το 100% της Kylie Cosmetics, μια εταιρεία καλλυντικών με πωλήσεις 360 εκατ. Δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Τα περισσότερα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο, εντούτοις πρόσφατα σύνηψε συμφωνία με την εταιρεία Ulta που έβαλε τα προϊόντα της σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης μακιγιάζ σε 1.163 καταστήματα των Η.Π.Α.

Η Jenner κατατάχθηκε στον αριθμό 2.057 στον κατάλογο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα για πρώτη φορά στη κατάταξη βρίσκεται και ο Ντέιβιντ Στιουάρντ, επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Word Wide Technology, o οποίος όπως σημειώνει το Forbes είναι ο 4ος μαύρος δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mαρκ Ζούκεμπεργκ, πέφτει κατά τρεις θέσεις στο Νο. 8, καθώς η περιουσία του του μειώθηκε κατά 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μέσα σε όλα και η περίπτωση… Ντόναλτ Τραμπ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «σκαρφαλώνει» στην 715 θέση της λίστα, 51 θέσεις ψηλότερα σε σχέση με το 2018 . Ταυτόχρονα η περιουσία του φαίνεται να μένει ίδια σε σχέση πέρυσι.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στατιστικά του περιοδικού το 2019 μας βρίσκει με τις περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους, οι οποίες μετρώνται σε 243.

Tην ίδια ώρα η Κίνα φαίνεται πως είναι η “δεξαμενή” από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι στην λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, εκτιμάται πως έχουν καθαρή αξία κερδών περί τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, την ίδια σε σχέση με το 2018 αλλά ταυτόχρονα και την υψηλότερη που σημειώθηκε ποτέ.

Ο συνολικός πλούτος τους αντιπροσωπεύει περίπου το 14% όλων των δισεκατομμυριούχων.

Αναλυτικά οι 20 δισεκατομμυριούχοι:

  1. Jeff Bezos
  2. Bill Gates
  3. Warren Buffett
  4. Bernard Arnault
  5. Carlos Slim Helu
  6. Amancio Ortega
  7. Larry Ellison
  8. Mark Zuckerberg
  9. Michael Bloomberg
  10. Larry Page
  11. Charles Koch
  12. David Koch
  13. Mukesh Ambani
  14. Sergey Brin
  15. Francoise Bettencourt Meyers
  16. Jim Walton
  17. Alice Walton
  18. S. Robson Walton
  19. Steve Ballmer
  20. Ma Huateng
Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου