ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση των εκπτώσεων στα βιομηχανικά τιμολόγια για το 2015 ζητά η ΕΒΙΚΕΝ

παράταση-των-εκπτώσεων-στα-βιομηχανι-753168

Την παράταση ισχύος για το 2015 των εκπτώσεων στα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ που ίσχυσαν το 2014 ζητά με επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Η απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου. Αφορά την παράταση των εκπτώσεων στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αποφασίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν ισχύ για 1 συν 1 έτος.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από τις 73 βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, οι 61 έχουν ήδη υπογράψει ή έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν νέες συμβάσεις προμήθειας με βάση τα τιμολόγια που αποφάσισε η γενική συνέλευση, με άλλες 9 υπάρχει προφορική συναίνεση και οι συμβάσεις θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα ενώ για τις Αλουμίνιο και ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τη ΔΕΗ «δεν διαφαίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης προμήθειας στο άμεσο μέλλον, επειδή δεν αποδέχονται την τιμολόγηση που καθορίστηκε από την Απόφαση της από 28.2.2014 Γενικής Συνέλευσης».

Η ΕΒΙΚΕΝ ζητά την παράταση των εκπτώσεων τουλάχιστον έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία δημοπρασιών ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ με τη διαδικασία που έχει προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, απορρίπτοντας τις ενστάσεις που φέρεται να έχει εκφράσει η τρόικα για τη μεθοδολογία που προτείνεται.

Η ΕΒΙΚΕΝ καλεί την κυβέρνηση να κοινοποιήσει τις προτάσεις «στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, αγνοώντας τις απόψεις της Τρόικα, της οποίας ο ρόλος είναι εξωθεσμικός».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου