ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσγειώνει τις εκτιμήσεις για ζήτηση πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

προσγειώνει-τις-εκτιμήσεις-για-ζήτησ-754722

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προχώρησε σήμερα Παρασκευή στην περικοπή των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου για το επόμενο έτος, εκτιμώντας πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα το 2015,στα 93,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Η εκτίμηση αυτή είναι χαμηλότερη κατά 230.000 βαρέλια σε σχέση με τις εκτιμήσεις του ΙΕΑ τον προηγούμενο μήνα.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ υποχώρησε κατά 56 σεντς στα 63,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε περαιτέρω κατά 76 σεντς, φθάνοντας στα 59,19 δολάρια το βαρέλι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας τόνισε πως αν και μειώσεις των τιμών του πετρελαίου μερικές φορές χαρακτηρίζονται ως« φορολογική περικοπή» και είναι επωφελείς για την οικονομία, ωστόσο αυτή τη φορά η επίδραση του ερεθίσματος τους μπορεί να είναι μέτρια. «Η αδύναμη ζήτηση για πετρέλαιο είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από την πτώση των τιμών», ανέφερε.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΑ η παγκόσμια οικονομία παραμένει αδύναμη, δεν υπάρχει αύξηση των μισθών, οι καταναλωτικές δαπάνες είναι μικρές και η κύρια ανησυχία είναι ο αποπληθωρισμός.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου