ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Προβληματισμός, αλλά όχι απογοήτευση

προβληματισμός-αλλά-όχι-απογοήτευση-761250

Η περιβόητη αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν «πέρασε» χθες, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα τελεσίδικο και έτσι στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου υπάρχει για την ώρα προβληματισμός, αλλά όχι απογοήτευση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αρχικά η Super League χθες το πρωί αποφάσισε να μην αυξηθούν οι ομάδες από 14 σε 16 ή 18, «μεταφέροντας» τον προβληματισμό στην αρμόδια Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία όμως δεν έβγαλε απόφαση.

Αντί αυτού μετέθεσε τη λήψη της απόφασης της για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Μέχρι τότε στην Νίκη Βόλου δεν μπορούν να περιμένουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ενώ αναμένονταν από χθες ανακοινώσεις σε όλα τα επίπεδα, δεν προέκυψε κάτι, με τους κυανόλευκους να τηρούν σιγήν ιχθύος, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους.

Ακόμη κι αν δεν περάσει η αναδιάρθρωση και δεν έρθει η άνοδος για τους κυανόλευκους στο τέλος, οι ίδιοι έχουν καταστρώσει ανάλογο πλάνο, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν, είτε αγωνιστούν στο υπάρχον πρωτάθλημα της Football League, είτε στο νέο της Β’ Εθνικής.

Είναι βέβαιο πως οι πιέσεις που θα ασκηθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι πολλές, και από διάφορες πλευρές, με την αναδιάρθρωση να… περνά ίσως μόνο για τη δημιουργία μίας νέας Β’ Εθνικής, χωρίς να αγγίζει τη Super League, η οποία απαίτησε και ψήφισε την μη αύξηση των ομάδων στην κατηγορία και απείλησε ακόμη και με αποχή από το νέο πρωτάθλημα, εφόσον η απόφαση της ΕΠΟ είναι διαφορετική.

Την ίδια ώρα αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης είναι και οι FIFA-UEFA, μιας και ο εντεταλμένος τους στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επιπλέον, οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στη μορφή των νέων διοργανώσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου, θεωρούνται αδόκιμες και όχι στο στοιχειώδες επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA για μια ακόμα φορά συστήνουν σθεναρά και συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, προκειμένου να δώσουν χρόνο να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωνιστική περίοδο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει για πιθανές τροποποιήσεις κανονισμών».

Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου μία σειρά από ζητήματα θα μπει από σήμερα στην τελική ευθεία, μετά και την επιστροφή του Αλέξη Παπακωνσταντίνου στον Βόλο από χθες.

Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες σχετικά με τη δομή του ρόστερ, αλλά αυτό που προβληματίζει για την ώρα είναι το πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε στη νέα Β’ Εθνική είτε στη Football League, εφόσον δεν περάσει η αναδιάρθρωση και είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο Βασίλης Βενέτης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Οι κυανόλευκοι έχουν από κει και πέρα μια σειρά από ζητήματα να λύσουν, όπως είναι αυτό της νέας έδρας, μιας και θεωρούν την έδρα της Νεάπολης πολύ μικρή για τα δεδομένα του κορονοϊού.

Τέλος, αναφορικά με την προετοιμασία της ομάδας δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου από το «Π. Μαγουλάς», όπου θα ξεκινήσει και το πρώτο στάδιο υπό τις οδηγίες του Στάικου Βεργέτη και των συνεργατών του, με την ομάδα να ανηφορίζει στη συνέχεια στην Πορταριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο με έμφαση στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Τα φιλικά της Νίκης

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, η οποία έχει ήδη κλείσει φιλικούς αγώνες για την προετοιμασία της. Το πρώτο δεκαήμερο η προετοιμασία θα γίνει στον Βόλο και μετά η ομάδα θα ανέβει στο βουνό και την Πορταριά. Οπως έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής Παναχαϊκή και Τρίκαλα θα δώσουν φιλικά απέναντι στους κυανόλευκους, ενώ στα φιλικά προστίθεται ακόμη ένα, αυτό απέναντι στην ΑΕΛ για τις 2 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα της Πάτρας άλλωστε θα βρίσκεται στην Πορταριά, όπου προετοιμασία θα κάνει και η Νίκη, από τις 24 Αυγούστου. Το φιλικό με τους Πατρινούς έχει οριστεί για τις 27/8, ενώ φιλικό με τη Νίκη ανακοίνωσε και η ομάδα των Τρικάλων για τις 20/9.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου