ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Η Νίκη είναι για μεγαλύτερα γήπεδα»

η-νίκη-είναι-για-μεγαλύτερα-γήπεδα-27842

Την ενδεχόμενη επιστροφή στο ανακαινισμένο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» σχολίασε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα είναι για… μεγαλύτερα γήπεδα, ωστόσο δεν απέκλεισε την επιστροφή στην «Κλούβα» εφόσον το επιτρέψει η προκήρυξη.

Ο ίδιος δήλωσε σχεδόν βέβαιος για την άνοδο της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη δραστηριότητα σχετικά με τις επαφές που είχε με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, όσο και την επιστροφή του Ανδρέα Μαύρου στο τμήμα μπάσκετ. Oσα σχολίασε φιλοξενούμενος στον Βόλος 986:

Για το τη συνάντηση με τη ΓΑΙΟΣΕ που είχε πρόσφατα: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ήταν μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί τότε. Γι’ αυτόν τον λόγο μεταφέρθηκε τώρα. Αυτή έγινε βάσει του συμφωνητικού που είχαμε υπογράψει με τη ΓΑΙΟΣΕ τον Σεπτέμβριο του 2017. Ακολούθησαν δύο επισκέψεις του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών στον χώρο, για να δούμε πώς θα μπορούσε να καθαρίσει και να μας δοθεί το δικαίωμα να μπούμε. Ενώ ήμασταν στην τελική φάση να μεταφερθούν κάποια υλικά από τον χώρο και να αδειάσει για να τον καθαρίσουμε, προκηρύχθηκαν οι εκλογές, πήγε πίσω αυτή η ιστορία, γιατί έπρεπε να τοποθετηθούν άνθρωποι σε νέες θέσεις. Μετά καθυστερήσαμε πάρα πολύ, ήρθαν οι γιορτές κι ενώ ήμασταν να κάνουμε τη συνάντηση μάς ήρθε έπειτα και ο κορονοϊός. Οπότε κάποιες διαδικασίες αναγκαστικά πήγαν πίσω λόγω των εξελίξεων».

Για την ευθύνη μεταφοράς των πραγμάτων από τη ΓΑΙΟΣΕ: «Για να μην υπάρχει παρεξήγηση η ΓΑΙΟΣΕ κάνει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας. Σε ό,τι αφορά την κινητή περιουσία, είτε αυτό λέγεται λεωφορείο, είτε φορτηγό, είτε λέγεται οτιδήποτε, άπτεται του ΟΣΕ, όχι της ΓΑΙΟΣΕ. Η ΓΑΙΟΣΕ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ο διευθύνων σύμβουλος με τον οποίο μιλήσαμε δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Λιούπης, με τον οποίο πήγαμε παρέα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μετακινηθεί από τον ΟΣΕ ό,τι κινητό υπάρχει. Τότε θα υπογραφεί νέα σύμβαση, γιατί πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα τρία χρόνια που χάσαμε. Αυτό έχει συμφωνηθεί προφορικά. Θα υπάρξει νέα σύμβαση με τη ΓΑΙΟΣΕ, έτσι ώστε αυτά τα τρία χρόνια να θεωρηθούν χάριτος, γιατί δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 29 χρόνια της σύμβασης».

Για το πότε υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει η μεταφορά των πραγμάτων από τον χώρο του ΟΣΕ: «Πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί ο τοπικός ΟΣΕ, να κάνει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει για κάποιο αρχείο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, καθώς και για κάποια λεωφορεία και φορτηγά, τα οποία πρέπει να καταγραφούν για το ποια θα χρησιμοποιηθούν για το Μουσείο των Σιδηροδρόμων και για το ποια θα πάνε για σκραπ. Αφού μας δώσουν το κλειδί στο χέρι, από εκεί και πέρα μπορούμε να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κανένα χρονοδιάγραμμα, γιατί δεν άπτονται της δικής μας αρμοδιότητας».

Για την προσθήκη του Ανδρέα Μαύρου στο προπονητικό τιμ της ομάδας μπάσκετ της Νίκης: «Ο Ανδρέας είναι δικό μας παιδί. Εδώ έμαθε το άθλημα. Είναι γνώστης του αθλήματος, εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά και ήταν βοηθός του Κώστα Μίσσα στις Εθνικές ομάδες. Ήθελε να επαναπατριστεί κι ευτυχώς τον έχουμε στην ομάδα μας».

Για το αν μπορεί να το ΕΑΚ Βόλου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»: «Τώρα με τον «Φιλόδημο» υπάρχει ένα θέμα όχι μόνο για το ΕΑΚ. Ο «Φιλόδημος» συμμετέχει σε πάρα πολλά κομμάτια μέσα στην πόλη και αναφέρεται πάρα πολύ στα Δημοτικά Συμβούλια. Εκκρεμούν κάποια πράγματα σχετικά με τον «Φιλόδημο». Τώρα δεν ξέρω πότε έγινε στον Δήμο Φερών, πώς εντάχθηκε, τι και πώς, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να μπει και το ΕΑΚ Βόλου μέσα στον «Φιλόδημο».

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου με μία πιθανή άνοδο στη SuperLeague 1: «Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Έξω από το πόσο αγαπάμε την ομάδα μας ή όχι πρέπει να έχουμε και ρεαλισμό. Αν πέρυσι για παράδειγμα κατέβαινε στο πρωτάθλημα ο Νέστος Χρυσούπολης η Νίκη δεν θα έπαιζε στη FootballLeague. Από τη στιγμή που παραλίγο να μην παίζαμε στη FootballLeague τώρα θα είμαστε στη νούμερο δύο κατηγορία και με πολλές ιστορικές ομάδες ίσως της Βόρειας Ελλάδας, αν υπάρξουν δύο όμιλοι. Έχουν γονατίσει οι ομάδες από τα έξοδα. Όταν θες να χρηματοδοτήσεις μία ομάδα με τα τηλεοπτικά, τι είναι προτιμότερο; Να σου τάξουν 50 και να πάρεις 50 ή να σου τάξουν 200 και να πάρεις 50 ή να μην πάρεις και τίποτα. Εκεί κατάντησε η περσινή ιστορία.

Τουλάχιστον να υποσχεθούν αυτά που μπορούν να δώσουν κι όχι αυτά που περιμένεις να πάρεις».

Για το Π. Μαγουλάς κι αν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει την έδρα της ομάδας τη νέα χρονιά: «Αν θα έχει όλες τις προϋποθέσεις και γίνει ένα λειτουργικό κι ασφαλές γήπεδο για τον κόσμο και τις ομάδες και ολοκληρωθεί το έργο έστω στο 80% και στο επιτρέψει η προκήρυξη μπορεί και ναι, αλλά προσωπική μου γνώμη θεωρώ πως όχι. Η Νίκη Βόλου είναι για μεγαλύτερα γήπεδα πια, αυτή είναι η άποψη μου. Εάν θέλεις να κάνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να πας και σε μεγάλα γήπεδα. Για μένα ούτε η Νεάπολη κάνει για τη Νίκη. Ενδεχομένως να πρέπει να διεκδικήσει το Πανθεσσαλικό και πάλι. Εάν θες να λες πως έχω μεγάλη ομάδα, καλούς παίκτες και τους δίνω τέτοιες συνθήκες που πρέπει να για να παίξουν αυτή τη στιγμή μόνο το Πανθεσσαλικό τις προσφέρει κακά τα ψέματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου