ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αυστηρά κριτήρια θέλει η Νίκη Βόλου σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση

αυστηρά-κριτήρια-θέλει-η-νίκη-βόλου-σε-35753

Τις θέσεις της ΠΑΕ Νίκη Βόλου επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο μεγαλομέτοχος της Αλέξης Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθούν οι αναδιαρθρώσεις κάθε χρόνο προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει την ευκαιρία να πάει μπροστά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Παπακωσνταντίνου σχολίασε πως πρέπει τα κριτήρια για την αναδιάρθρωση να είναι αυστηρά, μιας και δεν μπορεί μια ομάδα να έχει έξοδα 600 και 700 χιλιάδων ευρώ και την ίδια στιγμή να έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ.

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Dum Spiro Goal» ανέφερε αρχικά: «Είχαμε ξεκαθαρίσει και σε προηγούμενη εκπομπή σας ότι εμείς σαν Νίκη Βόλου δεν είμαστε αντίθετοι στους δύο ομίλους και σε μία ενιαία Β’ Εθνική. Η δική μας αντίρρηση ή μάλλον αυτό που επισημάναμε είναι ότι πρέπει να γίνει μία πολύ σωστή προεργασία, να υπάρχουν ουσιαστικοί κανόνες και κριτήρια για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτή τη Β’ Εθνική, τι έσοδα θα έχουν και πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το πρωτάθλημα, για να αποφύγουμε τα λάθη.

Εμείς προτείνουμε, να γίνει μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους, αλλά να υπάρξουν πολύ αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και μετοχικού κεφαλαίου. Με τον κ. Παλτόγλου δεν έχω κάποια αντιπαράθεση και νομίζω πως οι διοικήσεις μας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Εκεί που έχω αντίρρηση είναι σε όλα αυτά τα σχόλια που κάποιοι θέλουν να κάνουν πάση θυσία μία Β’ Εθνική δύο ομίλων με 32 ομάδες. Αν μας δίνεται μία ευκαιρία να κάνουμε μία αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει πραγματικά σωστή.

Αν υποθέσουμε ότι εγώ θέλω 50 ομάδες στη Β’ Εθνική αλλά αν αυτές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, για να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δε θα έχουμε καταφέρει κάτι. Το πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση κι αν δεν την πάρεις, δε θα μπορείς να συμμετάσχεις. Θεωρώ ότι η ποινή για μη αδειοδότηση είναι πολύ ελαφριά αυτή τη στιγμή σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το δεύτερο είναι ένα μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να το ορίσει η ΕΠΟ ή η Λίγκα, αλλά δεν πρέπει να είναι κάτω από 200-300.000 ευρώ, από τη στιγμή τα έξοδα γι’ αυτή την κατηγορία είναι πάνω από 600.000 με 700.000 ευρώ, πώς μπορείς να συμμετάσχεις με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, τη στιγμή που τα έσοδα είναι πολύ αβέβαια. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες.

Εγώ θα ήθελα και κάποια άλλα κριτήρια, όπως να υπάρχουν ομάδες Κ17 και Κ19, αλλά αυτό είναι ίσως κάτι που θα το κάνουμε μεταγενέστερα, γιατί υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτά τα δύο πρώτα είναι βασικά.

Για τα έσοδα από τηλεοπτικά: «Εγινε και ένα μεγάλο λάθος και είναι δύσκολο να ακουστούμε όπως έχει δομηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας και είναι πολύ ασύμμετρη η εκπροσώπηση. Στη συνάντηση που θα κάνει ο κ. Αυγενάκης με τη Nova, την ΕΡΤ, τη SuperLeague 1 και 2 η Football League δεν έχει εκπροσώπηση κάτι που είναι λάθος από πέρσι κι αυτό πρέπει να το φτιάξουμε. Υπάρχουν νέες και παλιές διοικήσεις στη Football League που έχουν όρεξη, αλλά για να επενδύσεις πρέπει να υπάρχει και μία σταθερότητα».

Για την αναδιάρθρωση: «Αυτή τη φορά η αναδιάρθρωση πρέπει να πετύχει, και να γίνει σωστά. Δε γίνεται κάθε χρόνο να κάνουμε αναδιαρθρώσεις. Κάποιος που θέλει να κάνει ένα μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, να έχει μεγάλη ομάδα και υποδομές και να τα συνδέσει όλα αυτά με την τοπική κοινωνία και να βγάζει παιδιά από τον τόπο του, δεν μπορεί. Επιβάλλεται να γίνει αυτό. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, προλαβαίνουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Πρέπει να γίνει γρήγορα, σωστά και συντονισμένα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε Λίγκα και να το πετύχουν για το καλό όλων.

Είναι τα αυτονόητα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το Α και το Ω, αλλά είναι σίγουρα ένα κοινωνικό φαινόμενο. Ο κόσμος θέλει λίγο να ξεφύγει, γιατί θα περάσουμε δύσκολες εποχές. Πρέπει να παράγεις κάτι πιο ουσιαστικό και ιδίως στις επαρχιακές ομάδες ο φίλαθλος θα πηγαίνει να βλέπει τρία-τέσσερα παιδιά από τον τόπο του στην πρώτη ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου