ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη θρηνεί την απώλεια παλαίμαχου άσσου και προπονητή

η-νίκη-θρηνεί-την-απώλεια-παλαίμαχου-ά-51995

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής Γιώργος Καζανίδης

Πριν από 81 χρόνια γεννήθηκε στον Βόλο ο Γιώργος Καζανίδης, αποτελώντας λίγα χρόνια αργότερα μία από τις μορφές που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στην οικογένεια της Νίκης Βόλου.

Από τους ποδοσφαιριστές που συνετέλεσαν προκειμένου η ομάδα να ανέβει στην Α’ Εθνική, έχοντας ζήσει καλές και κακές στιγμές ο Γιώργος Καζανίδης, παίζοντας στα φτερά του γηπέδου και από τα αριστερά γοήτευε με τις περίτεχνες ενέργειές του.

Η άνοδος στην Α’ Εθνική και η συμμετοχή του στην κατηγορία, έγραψε το όνομα του Γιώργου Καζανίδη στο πάνθεον των μεγάλων Νικιωτών ποδοσφαιριστών, ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα ο Γιώργος Καζανίδης θα ζήσει νέες μεγάλες στιγμές με την αγαπημένη του ομάδα. Ως προπονητής πλέον την περίοδο 1975-76 ο Καζανίδης θα οδηγήσει τη Νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και μάλιστα θα σηκώσει το τρόπαιο, κερδίζοντας σε έναν αλησμόνητο τελικό τον ΠΑΟ Ρουφ με 2-1. Μετά τον αλησμόνητο τελικό στις 16-6-1976 για την Νίκη θα ακολουθήσουν τα αλησμόνητα μπαράζ σε Κρεοκούκι, Χίο και Καλαμάτα για να έρθει η άνοδος στη Β’ Εθνική, ενώ νωρίτερα είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ με 18 νικηφόρους αγώνες.

Ο Γιώργος Καζανίδης συνέχισε να δίνει τα φώτα του από κει και πέρα και σε άλλους συλλόγους, έχοντας εργαστεί ως προπονητής σε ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου, όπως ο Ρήγας Φεραίος και ο Αρης Μελισσατίκων. Πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως υπάλληλος των ΚΤΕΛ Βόλου. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί σήμερα στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στις 5.30μ.μ.

Ο Γιώργος Καζανίδης αφήνει πίσω του τη σύζυγο του Μαρία, τα παιδιά του Γιάννη και Όλγα και τα εγγόνια Αμαλία και Γιώργο.

Ι. Ζ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου