ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έγραφε ιστορία σαν σήμερα η Νίκη Βόλου παίρνοντας άνοδο

έγραφε-ιστορία-σαν-σήμερα-η-νίκη-βόλου-57155

Έξι χρόνια πέρασαν πλέον από την άνοδο στη Super League, με τη Νίκη Βόλου να κερδίζει την 1η Ιουνίου του 2014 τον Ηρακλή με 4-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και να επιστρέφει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής μετά από 48χρόνια.

Στην τελευταία αγωνιστική, η Κέρκυρα έχασε από τον Αιγινιακό και έτσι οι κυανόλευκοι έφθασαν στους 29 βαθμούς (με τους Φαίακες να μένουν στους 28) και να κερδίζουν την άνοδο ως πρωταθλητές, μετά από τα τρία γκολ του Ανιέτε και ένα του Τζιώρα.

Η φιέστα που στήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για χάρη των ποδοσφαιριστών του Αλέκου Βοσνιάδη και όσα ακολούθησαν με την πορεία των φιλάθλων στο κέντρο της πόλης δεν είχαν προηγούμενο, με χιλιάδες κόσμου να κλείνουν για αρκετή ώρα τις κεντρικές οδούς, καταλήγοντας στα γραφεία της ομάδας στην οδό Δημητριάδος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Πάτσης, πνιγμένος στις αγκαλιές ποδοσφαιριστών και ανθρώπων της Νίκης, μιλώντας στο πλήθος του κόσμου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαστε η Νίκη Βόλου. Είμαστε η Νίκη της Μαγνησίας. Είμαστε οι πρωταθλητές. Τώρα ξεκινάει το μεγάλο όνειρο στην Α’ Εθνική», αλλά το όνειρο έμελλε να σβήσει μόλις λίγους μήνες αργότερα, με την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Super League μεσούσης της περιόδου, και από τότε η Νίκη ψάχνει τη χαμένη της αίγλη, ανεβαίνοντας πέρυσι στη Football League κι αφού ξεκόλλησε από τη Γ’ Εθνική.

Ο αγώνας που έμεινε στην ιστορία

Το πάρτι στο Πανθεσσαλικό είχε στηθεί από νωρίς με την ανυπομονησία να είναι μεγάλη. Η Νίκη Βόλου διέσυρε τον Ηρακλή (4-0). Η γιορτή ανόδου για τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από κόσμο που έδινε παλμό και ζωντάνια από τις κερκίδες. Η Νίκη Βόλου περίμενε πως και πως το ματς με τον Ηρακλή και… καθάρισε γρήγορα το ματς. Μόλις στο 2’ βγήκε η κάθετη απ’ τον Μανουσάκη για τον Τζιώρα, με τον επιθετικό της Νίκης να κάνει με το… καλημέρα το 1-0 και εν μέσω αποθέωσης!

Στο 11’ ο Ανιέτε με πολύ ωραία κίνηση κρέμασε τον Χουάντερσον και έκανε το 2-0. Στο ένα σουτ του Μανουσάκη έφυγε έξω. Στο 24’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Ανιέτε. Στο 30’ ο Ισαάκ έστειλε την μπάλα άουτ ενώ επτά λεπτά μετά ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες. Αποβλήθηκε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης με απευθείας κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο 41’ ένα καλό σουτ απ’ τον Πουρτουλίδη πήγε ελάχιστα άουτ. Στο 57’ ο Ανιέτε έκανε πολύ ωραία προσωπική ενέργεια για να γράψει το 3-0. Στο 64’ ο Ανιέτε έκανε χατ τρικ! Μετά από πλασέ του η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά στην πλάτη του Χουάντερσον και από εκεί στα δίχτυα για το 4-0 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Στο 80’ έγινε μετά από ώρα σουτ από πλευράς Ηρακλή με τον Ματσούκα να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 93’ δηλαδή αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ξεκίνησαν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί μέχρι πρωίας με πορεία στο κέντρο του Βόλου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Γκότοβος (67’ Γιώτας), Ρεπετσάς, Μανουσάκης, Ισαάκ (63’ Μπακάλης), Μπιτσάκος, Μπρούνο Πινέιρο, Ανιέτε (73’ Παπαδόπουλος), Τζιώρας

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Ν. Παπαδόπουλος) Χουάντερσον, Κουρούπης (42’ Ματσούκας), Σαββίδης, Παπαστεριανός, Κοντέων, Πουρτουλίδης, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου (71’ Παληγεώργος) Αποστολίδης, Σαράφογλου(58’ Χιονίδης), Τσιλιανίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου