ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να μπει το… μικρόβιο της Νίκης»

να-μπει-το-μικρόβιο-της-νίκης-327159

Ο νέος γενικός αρχηγός των κυανόλευκων Βασίλης Πανόπουλος αναφέρθηκε στο τι θέλει από τους παίκτες

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ήττα από τον Ιάλυσο στη Ρόδο καλείται να ξεπεράσει άμεσα η Νίκη Βόλου, έχοντας μπροστά της δύσκολο έργο απέναντι στο Αιγάλεω εκτός έδρας, όπου ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή του κλίματος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου γενικού αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Πανόπουλου.

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν από χθες την προετοιμασία τους επί χόρτου και από το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, με τον Βασίλη Πανόπουλο να αναφέρεται σε στοιχεία που πρέπει να αλλάξει η ομάδα, στην οποία υπάρχει μεγάλη ποιότητα, όπως δήλωσε, προκειμένου να έρθουν και οι επιτυχίες.

Εξάλλου μόλις τέσσερις βαθμοί μετά από τέσσερα παιχνίδια, χαρακτηρίζοντας ως φτωχή συγκομιδή, με τον ίδιο να αναφέρει αρχικά στο ρ/σ ΣΠΟΡ FM για τη νέα πρόκληση:

«Είναι μια καινούργια πρόκληση για εμένα και είναι στην ομάδα που έχω ζήσει και έχω αγαπήσει. Όπου πηγαίνεις πάντα αφήνεις ένα κομμάτι. Είναι σημαντικό πάντα αυτό που πρεσβεύεις και πας να κάνεις να σε γεμίζει. Αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολύ ενέργεια να δώσω για την ομάδα για να καταφέρει τους στόχους που έχει βάλει.

Την ομάδα την έχω παρακολουθήσει από την τηλεόραση με τον Ιάλυσο, έχω δει αποσπάσματα από το παιχνίδι στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό, γνωρίζω τα παιδιά τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερο. Σήμερα (σ.σ. χθες) είμαι στην προπόνηση και έχω χρόνο να μάθω ακόμη πιο πολλά. Υπάρχει τόση ποιότητα των παικτών σε αυτή την ομάδα κάτι που στην Ελλάδα και σε τέτοιες κατηγορίες θα έλεγα πως δεν χρειάζεται. Να είστε βέβαιοι πως ξέρω πως λειτουργεί η ομάδα και ο… οργανισμός της Νίκης».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της διοίκησης από το καλοκαίρι πρόσθεσε: «Υπάρχει τεράστια θέληση και από τον κ. Βενέτη για να βελτιωθούν πολύ περισσότερο τα πράγματα γιατί η ομάδα είναι φρέσκια και μόλις 60 ημερών. Κάποιοι άνθρωποι έτρεξαν πάρα πολύ για να στήσουν αυτή την ομάδα, σημασία έχει πως η Νίκη Βόλου παίρνει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα. Ο περσινός στόχος επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω, ασχέτως το πώς ήρθε, και αυτή τη στιγμή κοιτάμε μπροστά. Στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να δέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επειδή η πλειονότητα των παικτών είναι εκτός Μαγνησίας πρέπει να μπει στο πετσί τους αυτό που πρεσβεύει η Νίκη και η περιοχή μας και είναι σημαντικό να ξέρουν πως είναι κομμάτια ενός κοινωνικού συνόλου, το οποίο στο παρελθόν έχει μεγαλουργήσει».

Για την προσπάθεια η Νίκη να γίνει οικογένεια και αν είναι δύσκολο να επιτευχθεί: «Σίγουρα όταν έχεις να κάνεις και με παιδιά τα οποία πολλά από αυτά δεν μιλάνε τα Ελληνικά, αντιλαμβάνεστε πως είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί με τους Έλληνες έχεις μια άμεση επικοινωνία για να τους πεις αυτά που ζητάς και θέλεις. Με τους ξένους δεν υπάρχει αμεσότητα και θα πρέπει να υπάρχει κάποιος για να κάνει τη μετάφραση, εκτός αν μιλάνε και οι ίδιοι Αγγλικά. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι θέμα χρόνου γιατί ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη «δική του γλώσσα».

Ο κοινός παρονομαστής είναι η μπάλα και μέσα στο γήπεδο μπορείς να δεις αν έχει προσαρμοστεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο».

Για τον δικό του ρόλο: «Βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά απερίσπαστα και χωρίς προβλήματα, να δημιουργούνται οι συνθήκες και να παίζουν το ποδόσφαιρο τους και αυτό που ζητάει ο προπονητής. Ο προπονητής (σ.σ. Χοβέ) έχει περάσει από την Νίκη, γνωρίζει καταστάσεις και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε σε θετικά βήματα.

Για μένα τεράστιο στοίχημα είναι η πρόοδος της ομάδας σε πολλά μέτωπα, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι και από κει και πέρα στο λειτουργικό κομμάτι. Ας μην ξεχνάμε ότι το αγωνιστικό κομμάτι είναι απόρροια και του λειτουργικού.

Αυτή τη στιγμή η Νίκη θέλει μόνο θετικά πράγματα και στήριξη, προκειμένου βήμα-βήμα να βρει το δρόμο της και το βέβαιο είναι πως θα τον βρει και μάλιστα αρκετά γρήγορα. Είναι κάτι που έχει να κάνει και με το ότι ο σύλλογος στήθηκε γρήγορα, πήρε παίκτες, που έπρεπε να παρθούν γρήγορα, γιατί αν δεν κάνω λάθος, σχεδόν δεν έκανε προετοιμασία».

Για το μικρό ρόστερ και τους τραυματισμούς: «Αυτή τη στιγμή μεριμνούμε και με το ιατρικό επιτελείο και με το τεχνικό τιμ πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί πράγματι στην προετοιμασία μπορεί να δεις τους τραυματισμούς που βλέπεις τώρα. Ήδη έχουν παρθεί κάποια μέτρα που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Από κει και πέρα είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών να λειτουργήσουν σωστά και επαγγελματικά, ώστε να προλαμβάνουν και οι ίδιοι οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη και κάποιο μυϊκό τραυματισμό.

Είναι ένα κομμάτι που έχει μπει στις ράγες για να λειτουργήσει σωστά».

Για το παιχνίδι στο Αιγάλεω: «Παραδοσιακά το Αιγάλεω είναι μια δυνατή έδρα και αυτό που έχω βιώσει δύο φορές όταν έπαιξα εκεί. Σε αυτή την κατηγορία που βρισκόμαστε όλες οι ομάδες έχουν «έδρα» και στηρίζονται εκεί. Σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε μια κουβέντα για να καταλάβουν οι παίκτες το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για το σύλλογο. Είναι βέβαιο πως η προσπάθεια είναι αυτή που χρειάζεται και αυτό που είναι το τελευταίο είναι η πίστη για το αποτέλεσμα. Εμείς αναζητούμε εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα χτίσει και την ψυχολογία των παιδιών, του προπονητή, της διοίκησης και του κόσμου περισσότερο από όλους, ο οποίος στηρίζει αυτή την ομάδα, την αγαπάει και θέλει να την βλέπει να κερδίζει. Στόχος αποκλειστικά είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε ισοπαλία είναι είτε νίκη.

Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό που υπάρχει, είναι ποιοτικό και από παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Αυτό που μένει είναι να «δέσουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην έδρα της Νεάπολης και τον κόσμο πρόσθεσε: «Ο κόσμος της Νίκης την ομάδα δεν την άφησε ποτέ. Οτιδήποτε κι αν έχει περάσει, ακόμη και στις πολύ δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί πως η νέα έδρα είναι το γήπεδο της Νεάπολης, που πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν είναι «κλούβα» αλλά ο κόσμος μπορεί να την κάνει. Έτσι κι αλλιώς η Νεάπολη δεν είναι μακριά από τη Νέα Ιωνία. Από τον κόσμο αυτό που αναζητάμε είναι στήριξη και βοήθεια προς την ομάδα και να ξέρουν πως αυτό το μικρόβιο της Νίκης μπαίνει στο αίμα των ποδοσφαιριστών από σήμερα. Σήμερα έγινε η πρώτη ένεση».

Χωρίς Κρουθ

Χωρίς τον Αλεχάνδρο Κρουθ, που είναι από τα τελευταία «θύματα» από το παιχνίδι με τον Ιάλυσο θα παραταχθούν οι κυανόλευκοι στο Αιγάλεω. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, διαγνώστηκε με θλάση μεταξύ 1ου και 2ου βαθμού που θα τον κρατήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες εκτός δράσης. Αμφίβολος από την άλλη για την Κυριακή είναι ο Τάσος Παγώνης, έχοντας τράβηγμα στον δικέφαλο. Κώστας Κυριακίδης και Σωτήρης Μπαλάφας ξεκίνησαν ατομικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα υπολογίζονται επίσης για την Κυριακή.

Δραγάτης στο Αιγάλεω

Ο Αλέξανδρος Δραγάτης από την Ανατολική Αττική θα διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Αιγάλεω και Νίκη την ερχόμενη Κυριακή στις 3μ.μ. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Βεργέτης (Αρκαδίας) και Αλέξανδρος Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), με 4η την Ειρήνη Πίγγιου (Θεσπρωτίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου