ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανταμείφθηκαν οι κόποι των κοριτσιών της Νίκης (pics)

ανταμείφθηκαν-οι-κόποι-των-κοριτσιών-24254

Στην Α2 Εθνική κατηγορία θα βρίσκεται τη νέα αγωνιστική περίοδο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τις κυανόλευκες να παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου μετά την αποχώρηση του Απόλλωνα Καρδίτσας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με βάση την αναδιάρθρωση της ΕΟΚ η Νίκη Βόλου θα συμμετέχει στη νέα Α2 Γυναικών που θα αποτελείται από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους και μαζί με την Ολύμπια Λάρισας, θα είναι οι δύο εκπρόσωποι του θεσσαλικού μπάσκετ στην κατηγορία.

Τα κορίτσια του Νίκου Γαλανάκη, που παραμένουν μια οικογένεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφθασαν στην πηγή για ακόμη μία φορά φέτος, και τελικά τα κατάφεραν, έστω κι αν η πανδημία του κορονοϊού δεν τις άφησε να πανηγυρίσουν εντός παρκέ…

Με τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να μην έχει ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, οι κυανόλευκες θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει την ομάδα της Καρδίτσας στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας και να μην περίμεναν την οικειοθελή αποχώρηση του Απόλλωνα, αλλά έστω κι έτσι, μπορούν να υπερηφανεύονται για την άνοδο, η οποία αποτελούσε τον μεγάλο στόχο της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Οι πρωταγωνίστριες, μαζί με τον προπονητή Νίκο Γαλανάκη, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Η πολύπειρη Ελλη Κατσιοπούλου ανέφερε αρχικά: «Το κλίμα στη Νίκη Βόλου είναι οικογενειακό και αυτό μας βοήθησε να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες είχαμε εντός και εκτός παρκέ, με τη μία παίκτρια να στηρίζει την άλλη. Φέτος είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την ομάδα της Καρδίτσας στο β’ γύρο και να πάμε στην Α2 απ’ ευθείας. Εφόσον όμως ήρθαν έτσι τα πράγματα πλέον θα προσπαθήσουμε να εδραιωθούμε στη νέα κατηγορία και τις νέες συνθήκες. Πιστεύω πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, έχοντας ως βασικό συστατικό την έννοια της οικογένειας».

Από τις μικρότερες ηλικιακά παίκτριες του κυανόλευκου ρόστερ, η 22χρονη Ιωάννα Τότση σχολίασε: «Ηρθα στη Νίκη Βόλου μετά από προσέγγιση του κ. Γαλανάκη και φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και το κλίμα που είχαν δημιουργήσει τα κορίτσια. Ηξερα κάποιες παίκτριες και με τη δική τους παραίνεση είπα το «ναι». Ηθελα να παίξω μπάσκετ και πλέον είναι άλλο το κύρος της Α2. Είναι μια νέα κατηγορία στην οποία εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως μπορούμε να σταθούμε επάξια. Εχουμε πλέον μεγαλύτερο κίνητρο. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος και αυτό φαίνονταν και πριν αποτελέσω κι εγώ μέλος της. Από τη στιγμή που το πετύχαμε θέλουμε πλέον να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και πλέον να κάνουμε κάτι καλύτερο από την παραμονή. Προσωπικά θέλω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις της ομάδας, να βγάλω ασπροπρόσωπους όσους με επέλεξαν και με στηρίζουν και να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να έχουμε ένα ωραίο κλίμα και να περνάμε καλά».

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας εκτός παρκέ, είναι ο 38χρονος πλέον Νίκος Γαλανάκης, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας προπονητικά με τον ίδιο να τονίζει: «Το δικό μου όνομα συνδυάστηκε με την πτώση της ομάδας, η οποία όταν ανέλαβα εγώ επέλεξε να μην παίξει στην Α2 και στην πορεία ξεκίνησε η ομάδα από το τοπικό. Αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους με στόχο να στηθεί καλύτερα και σε πιο στέρεες βάσεις το οικοδόμημα αυτό και η αρχή έγινε από τις ακαδημίες. Δεν κρύβω πως από την πρώτη μέρα που ήρθα στη Νίκη είχαμε ως στόχο να δυναμώσει η ομάδα, να δυναμώσει η ακαδημία και με τον χρόνο και η γυναικεία ομάδα. Αυτό μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση μπορώ να πω πως το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά στις γυναίκες και πιο αργά φάνηκε το αποτέλεσμα και στην ομάδα των κορασίδων, και πλέον στις νεανίδες. Ανεβαίνοντας πλέον κατηγορία ο στόχος είναι η ομάδα να γίνει πιο ποιοτική.

Λόγω της κατάστασης τη δεδομένη στιγμή έχουμε αποφασίσει με τη διοικούσα επιτροπή που στηρίζει το εγχείρημα να στηριχθούμε στη νέα κατηγορία αρχικά στα κορίτσια που έχουμε, στη συνέχεια στα κορίτσια που έρχονται από την ακαδημία αλλά και να προχωρήσουμε στην προσθήκη ακόμη δύο πιο έμπειρων παικτριών. Δεν θέλουμε απλά να εξασφαλίσουμε την παραμονή αλλά να μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για να εδραιωθούμε στην κατηγορία.

Με εξαίρεση την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα από κει και πέρα πηγαίναμε πάντα με στόχο την άνοδο. Τη δεύτερη χρονιά πήγαμε στα μπαράζ και παρά το γεγονός πως όλη τη χρονιά δεν είχαμε καμία ήττα, ηττηθήκαμε από τα Γιάννενα και με μία ήττα χάσαμε το εισιτήριο της ανόδου. Κάθε χρόνο ο πρωταθλητισμός ήταν στο πετσί της ομάδας. Αυτό που θέλαμε ήταν να γίνουμε καλύτεροι στο γήπεδο και πιστεύω μετά από τέσσερα χρόνια αυτό το έχουμε πετύχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου