ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Αθήνα έτοιμος να αναλάβει την Εθνική ο Πιτίνο

στην-αθήνα-έτοιμος-να-αναλάβει-την-εθν-311578

Ξανά στην Ελλάδα, αν και όχι για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα χθες Πέμπτη και εμφανίστηκε πανέτοιμος να αναλάβει την Εθνικής Ελλάδας.

Ο Αμερικανός τεχνικός θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και εκτός απροόπτου θα δώσουν τα χέρια. Άλλωστε, στις δηλώσεις του έδειξε ότι ήδη έχει κάνει προεργασία όσον αφορά τους παίκτες, ενώ τόνισε ότι δεν θέλει χρήματα, καθώς γι’ αυτόν είναι τιμή να αναλάβει την Εθνική.

«Θα είναι διασκεδαστική μέρα η Παρασκευή. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για την Εθνική, θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο αύριο ή μεθαύριο. Νομίζω πως είναι πρόκληση το γεγονός ότι δεν έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, θα το κάνω για την αγάπη μου για την Ελλάδα και τον κόσμο της.

Αυτοί οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να τους προετοιμάσω. Θέλω να δω πότε και που θα προπονηθούμε, ποιους παίκτες θα έχουμε, πως θα φέρουμε τον Κώστα Κουφό (τον ήθελα στο NCAA), ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και τον Γιάννη. Μίλησα με τον Θανάση, δεν θέλω όμως να τον ενοχλήσω τώρα, γιατί είναι συγκεντρωμένος στο πως θα πάρει το πρωτάθλημα.

Θα μιλήσω με την ομοσπονδία και ελπίζω να συμφωνήσουμε. Ξέρω ότι η Ελλάδα έχασε έναν πόντο από τη Βραζιλία, ήταν η στιγμή που ο ατζέντης μου είπε πόσο ωραίο θα ήταν να αναλάβω την Εθνική. Δεν θέλω λεφτά, για εμένα είναι τιμή να αναλάβω την ομάδα. Θα προπονήσω για την αγάπη μου για το άθλημα. Ανυπομονώ, είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα, θα δω κάποιους από τους παίκτες μου, μερικούς θα τους έχω και στην Εθνική. Ο Καλάθης θα βρίσκεται σίγουρα εκεί», είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, απόψε θα βρεθεί και στο ΟΑΚΑ για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου