ΛΑΡΙΣΑ

13 τα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές στη Λάρισα

13-τα-κρούσματα-σε-γιατρούς-και-νοσηλευτ-755446

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορΟνοϊού σε υγειονομικούς από δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Τα πρώτα 7 κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν χθες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον είναι 9 (γιατροί), ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ελαφρώς θετικά τέσσερα ακόμη άτομα (1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες).

Τα τέσσερα ασθενώς θετικά δείγματα θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική. «Ηταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς, καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα», προσέθεσε. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως «τα κρούσματα θα αυξηθούν» και πως γι’ αυτό «το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα ιχνηλατήσεις και να βγουν το συντομότερο τα αποτελέσματα. Οταν κάποιος δεν διαγιγνώσκεται για μια ημέρα, τότε μπορεί να διασπείρει».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ζήτησε να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου