ΛΑΡΙΣΑ

Το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία

το-κυβερνητικό-πρόγραμμα-για-τη-θεσσα-756137

Παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα την Κυριακή

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, σε πολιτικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενους πολίτες. Θα εξειδικευτούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία, ενώ θα αναπτυχθούν προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου (Ρούσβελτ 59), την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι άμεσες προτεραιότητες – δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη διετία 2015-2016 είναι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κοινωνική ανάταση, για την παραγωγική αναδιάρθρωση και την αύξηση της περιφερειακά προστιθέμενης αξίας, για την στήριξη της αγροτοβιομηχανικής παραγωγής και την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τεχνικές και κοινωνικές υποδομές υποστήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την προστασία των φυσικών πόρων, του περιβάλλοντος, για την ανάδειξη της ταυτότητας της περιφέρειας, για θεσμικές μεταβολές στην διοίκηση και λειτουργία ενώ συνεχίζοντας τονίζεται «Σταματάμε την κατάρρευση της κοινωνίας. Ανατρέπουμε τις συντηρητικές πολιτικές. Αναδεικνύουμε την Αριστερά αυτοδύναμο πρωταγωνιστή της περιφέρειας. Προβάλλοντας το όραμα ζωής και δημιουργίας, που επαγγελλόμαστε, διακηρύσσουμε τις άμεσες προτεραιότητες, ενέργειες, πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε. Να διαφυλάξουν τις υπάρχουσες και να δημιουργήσουν νέες δουλειές .Να παράξουν εθνικό προϊόν .Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απεμπλοκής από την σημερινή θλιβερή πραγματικότητα».

Οσον αφορά τους άξονες του προγράμματος αυτοί αφορούν δράσεις για να σταθεί όρθια και να ανασυγκροτηθεί η κοινωνία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας – επανεκκίνηση της οικονομίας – αύξηση τοπικά προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης, επίσης πολιτικές για το πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων και για τη θεσμική ανασυγκρότηση περιφέρειας και μηχανισμοί περιφερειακής ανάπτυξης & σχεδιασμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου