ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περηφάνια για την παρουσία των Βολιωτών

περηφάνια-για-την-παρουσία-των-βολιωτ-385776

Σπουδαίες επιτυχίες σημείωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που ολοκληρώθηκε προχθές στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, οι διεθνείς Βολιώτες αθλητές.

Αργυρό μετάλλιο για τη Σοφία Ασουμανάκη στο σκιφ νεανίδων και χάλκινο μετάλλιο για τον Βολιώτη Γιώργο Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ/ΝΑΒ και τον Κωνσταντίνο Μάντζιο στη δίκωπο άνευ. Χάθηκε στο… νήμα το χάλκινο από το ελληνικό πλήρωμα της τετρακώπου άνευ, στο οποίο συμμετείχε και ο Βολιώτης αθλητής του ΟΕΑ/ ΝΑΒ, Γιάννης Καλανδαρίδης.

Στο δυσκολότερο τελικό, έναν τελικό με μεγάλο συναγωνισμό και μικρές διαφορές, το ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο άνευ έχασε στο νήμα το χάλκινο μετάλλιο. Ο Σπύρος Αντώνης, ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας, ο Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Νίκος Βλάχος δεν έκαναν καλή εκκίνηση, ανέβηκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα και πήραν την τέταρτη θέση με 6:19.840, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια στο τέλος να πλησιάσουν το γερμανικό πλήρωμα που πήρε την τρίτη θέση με 6:19.650.

Επόμενη αποστολή πλέον για τους δύο Βολιώτες, η Βαλκανιάδα κωπηλασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία, προκειμένου να παραμείνουν σε φόρμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Σάμιος: «Γλυκιά, αλλά και πικρή γεύση»

Ο τεχνικός των Παπασακελλαρίου και Καλανδαρίδη στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, Σίμος Σάμιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, αναφέρει πως οι επιτυχίες αυτές χάρισαν περηφάνια και ικανοποίηση σε όλους, ενώ τονίζει πως μένει γλυκιά αλλά και πικρή γεύση.

Αναλυτικά:

«Αυτές οι επιδόσεις και οι επιτυχίες δίνουν μεγάλη ικανοποίηση σε όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτό, από τους προπονητές μέχρι τους διοικητικούς. Ακόμη πιο γλυκιά γεύση, διότι οι συνθήκες στις οποίες γίνεται πρωταθλητισμός στα ερασιτεχνικά σωματεία και την επαρχία είναι πολύ δύσκολες. Φυσικά, μας μένει και πικρή γεύση, γιατί τέτοιου επιπέδου αθλητές δεν έχουν συνέχεια.

Δεν υπάρχει από την πολιτεία η μέριμνα της επαγγελματικής αποκατάστασης, πέραν των μορίων για τις σχολές μετά τις πανελλήνιες. Ετσι, αναγκάζονται να σταματήσουν για να ριχτούν στο στίβο της επαγγελματικής αναζήτησης, όπως συνέβη με τον επίσης Βολιώτη, Στέργιο Παπαχρήστο, ο οποίος είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στην τετράκωπο άνευ των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Ηταν από τους καλύτερους Ελληνες αθλητές των τελευταίων χρόνων, αλλά δεν υπήρξε βοήθεια από την Πολιτεία, ώστε να συνεχίσει και να έρθουν κι άλλες επιτυχίες και μετάλλια.

Η συνταγή της επιτυχίας θα παραμείνει, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και έκθεση του αθλητή σε διαδικασία αξιολόγησης από την Εθνική, αφού περνούν κάθε μήνα από τεστ. Η προσπάθεια των αθλητών είναι συνεχής. Αξιζαν το μετάλλιο. Και ο Καλανδαρίδης, ο οποίος στα εργομετρικά τεστ των διεθνών είχε τις καλύτερες επιδόσεις.

Αυτά τα αποτελέσματα δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία στα τα παιδιά, τα οποία γεμίζουν με όνειρα. Φυσικά ξέρουμε ότι κι αυτή η επιτυχία, όπως και οι άλλες σε παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο, δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά το σύλλογο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε».
Οσον αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία ήταν και test event ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στη Βραζιλία: «Υπέροχη διοργάνωση, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε. Υπήρχαν βέβαια και τα προβλήματα που πάντα υπάρχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Οι αθλητές είναι ικανοποιημένοι. Ειχαν όνειρο να πάνε στο Ρίο».

Οι δηλώσεις των αθλητών

«Ημουνα πρώτη στην εκκίνηση και στα 1.000 μέτρα. Στη συνέχεια η τεχνική μου δεν ήταν η ίδια, έκανα τα πάντα για να επανέλθω στην πρωτοπορία, αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη για αυτό το μετάλλιο, είναι το πρώτο μου», τόνισε η 18χρονη Ασουμανάκη που τερμάτισε σε χρόνο 7:58.100 πίσω από την Ολλανδέζα Μάρικε Κάιζερ με 7:49.760 στον τελικό του σκιφ νεανίδων.

Τη σκυτάλη πήρε το δίδυμο του Βολιώτη Παπασακελλαρίου μαζί με τον Μάντζιο στη δίκωπο άνευ. Ανέβηκαν στο δεύτερο μισό του τελικού και άρπαξαν το μετάλλιο με χρόνο 6:51.720. «Χαιρόμαστε που έχουμε ένα μετάλλιο. Είναι η ανταμοιβή μας για την προπόνηση και τη δουλειά που κάνουμε φέτος. Είναι μια φανταστική εμπειρία να αγωνίζεσαι εδώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο», είπε ο Μάντζιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου