ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγο πριν το Καρπενήσι

λίγο-πριν-το-καρπενήσι-391810

Μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη θα προπονείται στο Βόλο ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο τεχνικός της ομάδας, Απόστολος Χαραλαμπίδης, βάζει τις βάσεις της προετοιμασίας και δοκιμάζει ποδοσφαιριστές, προκειμένου πριν το Καρπενήσι, όπου θα βρίσκεται από τις 7 Αυγούστου μέχρι τις 19 του μήνα, να έχει διαμορφωθεί το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ και να απομένουν οι τελευταίες… πινελιές.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ
Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Στις προπονήσεις θα προστεθεί και ο Μαρσάλ Εμφόν Τζόνσον, ο οποίος δεν κατάφερε να έρθει στο Βόλο την περασμένη εβδομάδα λόγω προσωπικού προβλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους.

Ο 25χρονος Νιγηριανός αμυντικός μέσος, έχοντας ευρωπαϊκές εμπειρίες ήταν πέρυσι στη Σλοβενία και στην Γκόριτσα, θυμίζει Σανκαρέ, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Φεύγοντας από τη Νιγηρία και την Άκβα Γιουνάιτεντ το 2009, αγωνίστηκε στο Βέλγιο αρχικά στην Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ, στη συνέχεια στην Ούπεν, για να μετακομίσει το 2011 στην Ουγγαρία και στην Χόνβεντ, που έπαιξε δυο χρόνια πριν πάρει μεταγραφή στην Γκόριτσα.

Παράλληλα, αναμένεται και η τελική απόφαση του τεχνικού της ομάδας, Απόστολου Χαραλαμπίδη, όσον αφορά το Βραζιλιάνο αριστεροπόδαρο μέσο, Τζέφερσον Ντε Σόουζα, ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από τους ερυθρόλευκους. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα.

«Ο κόσμος στο πλευρό μας»

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιάννης Καφενταράκης, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε για τη νέα προσπάθεια, τονίζοντας πως με τη στήριξη του κόσμου και το φετινό όραμα, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πετύχουν το πολυπόθητο στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά, μιλώντας στον ΣΠΟΡFM 89.5, τόνισε:

Για τη νέα προσπάθεια των ερυθρόλευκων: «Δεν περισσεύει κανένας και πρέπει να είμαστε εργάτες για την αγαπημένη μας ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τη στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Προσπαθούμε να μαζέψουμε και τον κόσμο. Θέλουμε και τη στήριξη του κόσμου, παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Θέλουμε τη στήριξή του για να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τέλος του χρόνου, όπως κάναμε για παράδειγμα χθες με την Εθνική. Υπάρχουν επιστήμονες και επιχειρηματίες που στηρίζουν τα μέλη της διοίκησης και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι: «Επειδή συμμετείχα και στην περσινή διοίκηση, αυτοί οι δύο άνθρωποι (σ.σ. ο Βαρούτσικος και ο Τόρης) δώσανε και την ψυχή τους. Κάνανε την προσπάθεια τους, αλλά δεν είχαν άλλο κόσμο στο πλευρό τους από την πόλη, ο οποίος θα μπορούσε να τους στηρίξει οικονομικά. Φέτος, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και βάλαμε αυτή την τιμή στα εισιτήρια, γιατί θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Σίγουρα υπάρχουν οι επιχειρηματίες που στηρίζουν, αλλά χρειαζόμαστε και τον κόσμο, γιατί είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας».

Για το φετινό στόχο της ομάδας: «Βάλαμε ένα στόχο και πιστεύω ότι πάρα πολύς κόσμος από την πόλη θέλει να δει την ομάδα να παίζει στη Σούπερ Λιγκ. Το σύνθημα αυτό προσπαθεί να ακολουθήσει πολύς κόσμος, παρά τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας. Υπάρχει κόσμος που θέλει να δει τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Θέλουμε περισσότερη συσπείρωση για να είμαστε πιο κοντά στο στόχο».

Για τις μεταγραφές και για το αν έχει χαθεί χρόνος: «Υπάρχει ομάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι και κάθε μέρα που περνάει θα βλέπουμε ίσως και κάτι διαφορετικό. Η ομάδα ετοιμάζεται να αναχωρήσει την Παρασκευή για το Καρπενήσι. Αυτός είναι ο σχεδιασμός που γίνεται αυτήν τη στιγμή, με στόχο τη γρήγορη και καλή λειτουργία της ομάδας. Δεν έχει χαθεί καθόλου χρόνος και μάλιστα, είμαστε πολύ μπροστά σε αρκετά πράγματα. Είμαστε πανέτοιμοι για όλα».

Για το αν θα διατίθενται εισιτήρια διαρκείας με δόσεις: «Η διαδικασία είναι γνωστή για να πάρει κάποιος το εισιτήριο διαρκείας. Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα ανακοινωθεί. Τα εισιτήρια είναι πολύ οικονομικά, αφού με τα παιχνίδια του Κυπέλλου βγαίνει 5 ευρώ ο αγώνας. Με αυτό το εισιτήριο των 120 ευρώ, εκτός από τα επίσημα μπορεί να καθίσει κάποιος στο γήπεδο, όπου θέλει».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΑΕ τακτοποίησε και το οικονομικό σκέλος, όσον αφορά την Εφορία, αφού κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό στο ΙΚΑ και κατάφερε να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με το Γιάννη Καφενταράκη να τονίζει σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι μια ανάσα για την ΠΑΕ. Στόχος είναι να τηρούμε πιστά τους κανόνες, είτε αυτοί είναι του ΙΚΑ, είτε της εφορίας. Αυτός είναι ο στόχος για να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να πάρουμε κάποια στιγμή αδειοδότηση για να παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ».

Συλλυπητήρια από τον Ερασιτέχνη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των αθλητών του τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου μας, Γιώργου και Παναγιώτη Σκουμή, για το θάνατο του αγαπημένου τους πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΜΗ , που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου