ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην 5η θέση τα βολιώτικα πανιά στο 52ο Ράλι Αιγαίου

στην-5η-θέση-τα-βολιώτικα-πανιά-στο-52ο-ρά-403851

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, το 52ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, στο οποίο συμμετείχαν οι καλύτεροι Ελληνες ιστιοπλόοι με 35 ιστιοπλοϊκά. Μεταξύ των 350 αθλητών και το βολιώτικο πλήρωμα του σκάφους «Fairytale» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες με χαμηλής έντασης νότιους ανέμους, που δυσκόλευαν τις προσπάθειες. Στον ιστορικό αγώνα χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες από την εκκίνηση, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, διότι πολλά σκάφη συναγωνίζονταν… πλώρη με πλώρη για μία καλύτερη θέση στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της διοργάνωσης ή και στην γενική κατάταξη.

Η ομάδα του «Bullet – Encode» με κυβερνήτες δύο από τους κορυφαίους ιστιοπλόους της χώρας, το Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Σίμο Καμπουρίδη, έβαλαν ακόμη ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη τους, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC PERFORMANCE με 9.6 βαθμούς στη γενική βαθμολογία. Δεύτερο το Optimum3 Aspida Saxo B (Νικόλας Λάζος – Περικλής Λιβάς) με 15.4 βαθμούς και τρίτο το Alsouma – Allianz (Θοδωρής Γεωργιάδης) με 17.8.

«Πεντάδα» παρά τις δυσκολίες

Την πέμπτη θέση της συνολικής κατάταξης στην ίδια κατηγορία (ORC PERFORMANCE) με 27.8 βαθμούς κατάκτησε το σκάφος «Fairytale» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης, με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου.

Το βολιώτικο πλήρωμα κατά το Σαββατοκύριακο (18-19/7) και στην πρώτη ιστιοδρομία από το Φάληρο μέχρι το Σταυρό τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ στον τερματισμό της Βουλιαγμένης κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Προχθές, Σάββατο, στην έναρξη της δεύτερης ιστιοδρομίας από τον Ορμο Φαλήρου μέχρι τον Αγ. Δημήτριο Κύθνου (απόσταση 94 ν.μ.), το «Fairytale» τερμάτισε στην 8η θέση με 8 βαθμούς, ενώ κατά την τελευταία διαδρομή Φάληρο – Σούνιο – Κέα – Σούνιο (απόσταση 71 ν.μ.) κατέκτησε την 7η θέση με 9.8 βαθμούς.

Το πλήρωμα του «Fairytale», το οποίο πέρυσι κατέκτησε την 3η θέση και φέτος συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο Ράλι Αιγαίου, αποτελείται -πέραν του κυβερνήτη- από τους Βολιώτες, Χαράλαμπο Κραβαρίτη, Κωνσταντίνο Τερλιγκάκη, Γιάννο Ανδρεόπουλο, Σταύρο Ποδιά, Βιργινία Τσιάντου, Δημήτρη Μπακαλάκη, το Λαρισαίο Θάνο Ντόβα και τον Σπύρο Κοσμίδη, που κατάγεται από την Εύβοια.

«Ο,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε»

Ο κυβερνήτης του βολιώτικου πληρώματος, Αριστοτέλης Χατζησταματίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ τονίζει, αναφορικά με τη παρουσία στο 52ο Ράλι Αιγαίου:

«Ηταν λίγο δύσκολα. Κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών δεν φυσούσε, κι έτσι ταλαιπωρηθήκαμε με 31 ώρες κούρσας. Η πέμπτη θέση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Ελπίζω του χρόνου το Ράλι να έχει περισσότερο αέρα. Αυτό που κρατάω εγώ είναι η πειθαρχία του πληρώματος. Οσον αφορά τη διοργάνωση, οι άνθρωποι προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με τις συνθήκες που επικρατούσαν δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Στην πρώτη ιστιοδρομία της περασμένης εβδομάδας, που φυσούσε, καταφέραμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Αν είχαμε γρηγορότερο σκάφος θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη επιβράβευση για το πλήρωμα είναι ο τερματισμός κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου