Το δις εξαμαρτείν

το-δις-εξαμαρτείν-549955

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει ο λαός. Και ο Δήμος Βόλου δεν θα μπορούσε να υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα έναντι του ΟΣΕ.

Οταν κατασκευαζόταν ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του Τελωνείου, οι εργασίες είχαν «παγώσει» μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τις γραμμές του μικρού τρένου του Πηλίου, που επιχειρήθηκε να επικαλυφθούν.

Εχοντας την εμπειρία δεν θα μπορούσε να επαναλάβει το ίδιο λάθος στον κόμβο Δημαρχείου, απ’ όπου επίσης περνούν γραμμές του ίδιου δικτύου. Ετσι λοιπόν ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αποφασίστηκε κάτι πρωτοποριακό, να μεταφερθεί η γραμμή μέσα από την παραλία και να ενεργοποιηθεί ο θρυλικός Μουντζούρης, που θα εκτελεί δρομολόγια από τον σταθμό του Βόλου μέχρι τον Αναυρο.

Ούτως ή άλλως η γραμμή που περνά μέσα από τη Δημητριάδος θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει.

Το σχέδιο, για το οποίο δεν έγιναν ανακοινώσεις εν αναμονή της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Δήμου Βόλου, δεν ήταν σε γνώση… πολλών.

Υπάλληλος του ΟΣΕ, που επίσης δεν γνώριζε τη συμφωνία, συνέταξε έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών καταγγέλλοντας επικάλυψη της γραμμής και προκαλώντας την παρέμβαση του γενικού γραμματέα, που επίσης δεν γνώριζε τον σχεδιασμό. Ενας απλός υπάλληλος, που απλώς χρησιμοποίησε τη σφραγίδα του Οργανισμού στο επίμαχο έγγραφο, το οποίο δεν έφερε την υπογραφή αρμόδιου προϊσταμένου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέλαβε να εξηγήσει στο Υπουργείο για τον σχεδιασμό και το θέμα θα έληγε οριστικά εκεί, αν δεν δινόταν εντολή και στην Αρχαιολογία να το διερευνήσει. Αν θα υπάρξει εμπλοκή από την Αρχαιολογία κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Το ζήτημα είναι όμως ότι αν όντως υπάρξει εμπλοκή και μάλιστα λίγες ημέρες πριν εγκαινιαστεί το έργο, θα ταλαιπωρηθούν ολόκληρη η πόλη και οι επισκέπτες του Πάσχα. Και αυτό θα βλάψει τους πάντες.

Ο εργολάβος έχει ήδη κάνει… ρεκόρ χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση όσων κινούνται στο κέντρο. Μία καθυστέρηση θα είναι καταστροφική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου