ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση από ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στην ΠΟΑΕΑ Βόλου

απάντηση-από-πεαεα-δσε-στην-ποαεα-βόλ-472756

Σε απάντηση από το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την ΠΟΑΕΑ Βόλου επισημαίνονται τα εξής:

«Μοναδική δραστηριότητα της ΠΟΑΕΑ Βόλου πέρα από το να καλούν τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, να ψηφίσει τον εκάστοτε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στα συνέδριά του όπως πριν από χρόνια που καλούσε σε στήριξη του Γ.Α.Π. είναι να λασπολογούν απέναντι στο ΚΚΕ και την ηρωική δράση του.

Αφορμή τώρα τους δόθηκε με τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη, να βρωμήσουν την ηρωική του μορφή και να βρουν άλλη μια ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο στο ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους μάλιστα πλησιάζουν επικίνδυνα το υβρεολόγιο των τότε χιτών και γερμανοτσολιάδων και των σημερινών απογόνων τους νεοναζί.

Οσο όμως και να θέλουν να αποκόψουν τον Αρη από το ΚΚΕ, δεν μπορούν. Ο Αρης έγινε τραγούδι, θρύλος, ακριβώς επειδή ήταν παιδί του ΚΚΕ, επειδή η δράση του ταυτίστηκε με το ΚΚΕ, από το 1925 που έγινε μέλος του, από τότε που με εντολή του ΚΚΕ προετοίμασε και οργάνωσε τις πρώτες ΕΛΑΣίτικες ομάδες, από τότε που με απόφαση του ΚΚΕ έγινε ο πρωτοκαπετάνιος του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Οσοι θέλουν να αποκόψουν τη μορφή του Αρη από τα παραπάνω και να απομονώσουν το τέλος που είχε δεν θα τα καταφέρουν. Οσο και να προσπαθούν, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει: η ένδοξη Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, η ΟΠΛΑ θα είναι πάντα συνδεδεμένα με το ΚΚΕ που πρωτοστάτησε, έδωσε τα καλύτερα παιδιά του, ήταν ο αιμοδότης και η ψυχή της αντίστασης του λαού μας.

Τους 156 αγωνιστές του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης που μετά το τέλος της Κατοχής εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος θα τιμήσουμε αύριο Κυριακή 14 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Καζανάκι. Εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για το λαϊκό κίνημα, γιατί ήταν κομμουνιστές και αγωνιστές στο πλευρό του ΚΚΕ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου