ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Μούτσης κατήγγειλε βασανιστήρια: Τι απαντά η ΕΛΑΣ

ο-δήμος-μούτσης-κατήγγειλε-βασανιστή-275879

Ο γνωστός συνθέτης Δήμος Μούτσης κατήγγειλε φοβερό ξύλο και βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων, με την Αστυνομία να του απαντά και να εξηγεί τι ισχύει.

Ο Δήμος Μούτσης προέβη σε καταγγελία μέσω Facebook, καταγγελία η οποία σχεδόν αμέσως συγκέντρωσε πολλά Like. Έγραψε σχετικά:

ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!

Η ΕΛΑΣ απάντησε και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων». Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου