ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: Η άνοιξη επιστρέφει για 5 ημέρες

καλλιάνος-η-άνοιξη-επιστρέφει-για-5-ημέ-587856

H άνοιξη επιστρέφει τουλάχιστον για 5 ημέρες υποστηρίζει με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά στους 23-24°C και ο ήλιος θα επικρατήσει.

ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑ 7°C ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Ο λόγος που η θερμοκρασία θα ανέβει τις επόμενες ημέρες κατά 7°C σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή, είναι γιατί οι θερμότερες αέριες μάζες από την βορειοδυτική Αφρική και την κεντροδυτική Μεσόγειο θα εισέλθουν στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον 5 ημέρες (από την Παρασκευή έως και την Τρίτη) θα επικρατήσουν συνθήκες προχωρημένης άνοιξης για το σύνολο της χώρας.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Λόγω του ότι θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις στην Ελλάδα, οι άνεμοι θα είναι κατά βάση εξασθενημένοι και κυρίως νοτιάδες (5-6 και πολύ τοπικά 6 μποφόρ). Επίσης, νωρίς το πρωί και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες που θα περιορίσουν την ορατότητα αλλά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες οι περισσότερες θα διαλύονται.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ

Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος για 5 ημέρες ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και θα εναλλάσσονται ενδεχομένως με λίγες αραιές νεφώσεις. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο και τοπικά τη Δευτέρα στα δυτικά αλλά και πάλι τα φαινόμενα εκεί δεν θα προβληματίσουν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου