ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η εγκλωβισμένη της Marfin για τις δηλώσεις Κυρίτση: Προσβάλλει τους νεκρούς μας

ξεσπά-η-εγκλωβισμένη-της-marfin-για-τις-δηλώ-590405

Κατά του Γιώργου Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε η Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα στο μπαλκόνι της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, όπου τρεις νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί βρήκαν τραγικό τον θάνατο.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε προκλητικές δηλώσεις την Τετάρτη στην ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Η Μαρία Καραγιάννη, λοιπόν, απάντησε ασκώντας σφοδρή κριτική στον Γιώργο Κυρίτση και μιλώντας στον ANT1 είπε τα εξής:

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πηγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κ. Καραγιάννη στον ANT1 .

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κ. Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές η κ. Καραγιάννη.

Οσον αφορά τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα. Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Κυρίτση προκάλεσαν σοκ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στη δήλωση Κυρίτση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ότι δηλαδή δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας:

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα». Ο κ.Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου