ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Δεν θα θεωρήσω αποστάτη όποιον βουλευτή ψηφίσει για Πρόεδρο

κουβέλης-δεν-θα-θεωρήσω-αποστάτη-όποι-753304

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας τη Δευτέρα στον Βήμα 99,5, ενώ σημείωσε ότι εάν κάποιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «είναι προφανές ότι δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη ή αργυρώνητο».

«Μακριά από εμένα οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρώνητων και όλα τα σχετικά. […] Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Για τη στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή συνολικά είπε ότι «σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας».

Σε ερώτηση εάν η ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, απάντησε πως όλα είναι ανοιχτά.

Σχετικά με το δικό του πολιτικό μέλλον στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 70% περίπου. «Κάποιοι μίλησαν και για ποσοστά Τσαουσέσκου, αλλά είναι νωπή η εντολή του συνεδρίου, ότι θέλησε να έχει ξανά πρόεδρο τον ομιλούντα. Όλα αυτά, αφορούν ένα μέλλον για το οποίο θα ήταν προπετές να πω οτιδήποτε» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου