ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οταν πηγαίναμε σχολείο…

οταν-πηγαίναμε-σχολείο-56337

Παλιά ενθυμήματα από το Θηλέων Βόλου στη νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η έκθεση τεκμηρίων του ιστορικού Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, που άνοιξε και πάλι τις πύλες της στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου. Παλιές απόφοιτες του ιστορικού σχολείου επισκέπτονται το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, αναζητώντας φωτογραφίες από τη σχολική ζωή, τα χρόνια της νιότης, τους παλιούς καθηγητές, που συνθέτουν κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης κατά βάση ντόπιοι στη μετά καραντίνα εποχή, με τους υπεύθυνους του Μουσείου της Πόλης του Βόλου να υπογραμμίζουν ότι αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά η κίνηση με την άφιξη των πρώτων επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και μέχρι τη λήξη της.

Αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια δεκάδων αποφοίτων του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου κοσμούν τους χώρους του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, που φιλοξενεί τεκμήρια μιας άλλης εποχής. Οι μπλε ποδιές με τον λευκό γιακά και το σήμα του σχολείου κεντημένο σε περίοπτη θέση, σχολικές τσάντες, απολυτήρια, χειροτεχνήματα που δημιουργήθηκαν στο μάθημα των οικοκυρικών και πληθώρα φωτογραφιών που αποτύπωσαν στον χρόνο νεανικά μαθητικά χαμόγελα, πρωταγωνιστούν στην έκθεση που έχει παραταθεί μέχρι τα μέσα του μήνα.

«Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα» είναι ο τίτλος της περιοδικής έκθεσης, που περιλαμβάνει 237 φωτογραφίες και πληθώρα των σπάνιων αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί με μεράκι, για να αφηγηθούν στιγμιότυπα της μαθητικής ζωής από το 1922 μέχρι το 1979, καλύπτοντας την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Απαιτήθηκαν πολύς κόπος και αντίστοιχη προσπάθεια για να συγκεντρωθεί το υλικό, που εκτίθεται για πρώτη φορά στο Μουσείο της Πόλης. Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό. Τα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τηλέφωνο 2421029878, e-mail [email protected]. Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως ένα άτομο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου