ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιξιάτικο εικαστικό χρώμα στον Χώρο Τέχνης «δ.»

ανοιξιάτικο-εικαστικό-χρώμα-στον-χώρ-72592

Με έργα του Δημήτρη Μοράρου επανέρχεται στα εικαστικά δρώμενα ο Χώρος Τέχνης «δ.»

Με έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου επανέρχεται στην καλλιτεχνική δράση ο Χώρος Τέχνης «δ.» δίνοντας συνέχεια μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων του λόγω της πανδημίας. Η έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου διοργανώνεται από μεθαύριο Παρασκευή 22 Μαΐου παρουσιάζοντας τη νέα δουλειά του καλλιτέχνη με τίτλο «Τι μ΄ ωφελούν οι άνοιξες». Πρόκειται για έργα με θέμα τα λουλούδια και τα αγριολούλουδα της άνοιξης, προσφέροντας με την εικαστική του προσέγγιση μια ξεχωριστή απεικόνισή τους.

Ο Δημήτρης Μοράρος, γνωστός από ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, διακρίνεται για την αναπαραστατική του ζωγραφική, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και νεκρές φύσεις. Χρησιμοποιώντας ζεστή χρωματική κλίμακα αποδίδει τα θέματά του περιγραμματικά.

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1957. Σπούδασε στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες με τη Χριστίνα Μυταρά και ζωγραφική με τον Γιάννη Τσαρούχη, στον οποίο διετέλεσε για τρία χρόνια βοηθός στο Μαρούσι και στο Παρίσι από το 1975 έως το 1978. Μελέτησε τη βυζαντινή ζωγραφική στις Καρυές του Αγίου Ορους με τον ιερομόναχο Γεράσιμο. Ζει και εργάζεται στον Βόλο ως ζωγράφος, χαράκτης και επιμελητής εκδόσεων.

Η έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου θα διαρκέσει από τις 22 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 με 14:00 και 19:00 με 21:00. Το Σάββατο θα λειτουργεί 11:00 με 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Σημειώνεται ότι στον Χώρο Τέχνης «δ.» τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου