ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το καρναβάλι μας» ζωντανεύει από τη Σχολή Τραγουδάρα

το-καρναβάλι-μας-ζωντανεύει-από-τη-σ-190780

Την αποκριάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Το καρναβάλι μας» διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, Πολιτιστικό Κέντρο, η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα και η Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η χορωδία ενηλίκων της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα με την καθοδήγηση της μαέστρου Κατερίνας Αποστολοπούλου θα ταξιδέψει το κοινό σε ωραίες εποχές, που όλοι τραγουδούσαν και ξεφάντωναν σε αποκριάτικους ρυθμούς. «Θα μας χαρίσουν βραδιά με τραγούδι, χορό, πρόζα, κοστούμια και όμορφους διαλόγους, με αγαπημένα τραγούδια από μικρούς και μεγάλους, που έμειναν αξέχαστα στο πέρασμα του χρόνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες από οπερέτες, επιθεωρήσεις, καντάδες και τραγούδια του κρασιού, με ρομαντική και νοσταλγική διάθεση, αλλά και τραγούδια που σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις σε ρυθμούς βαλς, τάνγκο, τσάρλεστον και σάμπα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Ο ρυθμός της Αποκριάς θα ξαναζωντανέψει τη δεκαετία του ‘20, ορόσημο σε ζητήματα γυναικείας χειραφέτησης. Η Ριρίκα, η Πιπίτσα, η Πλου Πλου, αυτή η γυναίκα που ονειρεύεται έναν αντρούλη με ξανθά μαλλιά, η Μπέμπα που έχει πια μεγαλώσει και η τσαχπίνα Τιριτόμπα που είναι μούρλια θηλυκό και αξέχαστα τραγούδια του κρασιού, με σκηνικό παλιό καπηλειό, όπου άντρες και γυναίκες της χορωδίας της Σχολής Τραγουδάρα ταξιδεύουν το κοινό πολλά χρόνια πίσω, σε όμορφες γειτονιές της Ελλάδας.

Συμμετέχει η χορωδία ενηλίκων της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αποστολοπούλου – Μακρή, σολίστ, υψίφωνος, πιάνο Νεκταρία Παπαδημητρίου, ακορντεόν Στέφανος Τραγουδάρας, κιθάρα Αποστόλης Μπαλαμπάνης.

Τραγουδούν Γιάννης Αλεξίου, Σπύρος Αλεξίου, Ελένη Ζωγράφου, Αντώνης Καϊτσιώτης, Ελένη Κοντογεώργου, Σόφη Κοτσάκη, Ελένη Μιχαήλ, Χαρούλα Νικολάου, Εύα Ντρογγούλη, Νικόλας Πλακόπουλος, Λεωνίδας Τίγκας, Αντωνία Τσελεπή, Καίτη Χούστη. Οι χορογραφίες ανήκουν στη Βάσω Τηλιοπούλου, διαλόγους διαβάζουν οι Αιμιλία Βαϊτση και Γιάννα Σιδεράκη, κείμενα και επιμέλεια Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου