ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο Βόλου

δωρεάν-ξενάγηση-στο-μουσείο-βόλου-320361

Διοργανώνεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, που υλοποιείται, με πρωτοβουλία του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, όπως η ερχόμενη του Νοεμβρίου και με μια μικρή συνδρομή, σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο της εισόδου για κάθε άλλη Κυριακή που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 10.45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής στον χώρο της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε στις 10.45 να ξεκινήσει η ξενάγηση.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ισχύει ως γνωστόν η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο, οπότε η είσοδος στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είναι ελεύθερη. Την ξενάγηση θα κάνει η ξεναγός, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» Μελίνα Κωστίδη.

Οσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό, εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το πρωί στην Ενωση Γονέων και συγκεκριμένα στη γενική γραμματέα του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο email [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου