ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη

παρουσιάζεται-το-βιβλίο-του-βασίλη-τζ-342119

Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι «To Εγγλεζονήσι», «Ιωνες», «Μνήμες Προσφύγων», «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Τζανακάρη «Σμύρνη 1919 – 1922 – Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου» απόψε Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, Μανδηλαρά και Σταδίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας και ποιητής Αντώνης Δ. Αντωνίου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς. Συντονίζει ο εκπαιδευτικός και ταμίας της Εστίας Μικρασιατών «Ιωνες» Πασχάλης Δήμου. Θα ακολουθήσει προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός» Ιγνάτιος.

Εκατό χρόνια από την απόβαση του ελληνικού στρατού στην προκυμαία της Σμύρνης ο συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης επιστρέφει εκεί όπου στις 2 Μαΐου 1919 γράφτηκε η ματωμένη αρχή του τέλους της Μεγάλης Ιδέας.

Ενα βιβλίο που καταγράφει µε κάθε λεπτομέρεια την άγρια σύγκρουση ανάμεσα στον ύπατο αρμοστή της Σμύρνης Αριστείδη Στεργιάδη και την κορυφή της ορθοδοξίας στη Σµύρνη, τον µητροπολίτη Χρυσόστοµο. Μια σύγκρουση που κόστισε ποτάμια από αίμα και δάκρυα.

Ενα γλαφυρό βιβλίο που ζωντανεύει µια ολόκληρη εποχή. Στην έκδοση περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου