ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντανεύουν παλιά παιχνίδια

ζωντανεύουν-παλιά-παιχνίδια-372439

Νοσταλγική εκδήλωση από τον Σύλλογο Σοφαδιτών Μαγνησίας

Με αφετηρία την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας και της άμιλλας στους μικρούς του φίλους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τίτλο «Γιαγιά, πες μας πώς παίζατε παλιά;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Σοφαδιτών ασχολείται με πρόγραμμα για τα παιδιά. Στην 38χρονη πορεία από την ίδρυσή του, μέσα στην πλούσια και πολυποίκιλη δράση του, τόσο στη γενέτειρα, όσο και στην πόλη του Βόλου, ξεχωριστή θέση έχουν οι εκδηλώσεις με παιδιά ή για παιδιά. Παραστάσεις Καραγκιόζη, μικρά θεατρικά δρώμενα, λειτουργία παιδικού χορευτικού τμήματος, εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα από τα αφιερώματα των ημερολογίων που παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία Μαγνησίας και Σοφάδων είναι δράσεις με αποδέκτες και πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση γεννήθηκε σαν φυσική συνέπεια από τη συνεργασία του Συλλόγου με τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος. Για να τους δοθεί η ευκαιρία να ισχυροποιήσουν το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον κυκλικό χορό της παράδοσής μας, αλλά και για να νιώσουν βιωματικά την ομορφιά του «μαζί», τον τελευταίο χρόνο ο Σύλλογος διοργάνωσε και πρόσφερε δωρεάν κάποιες συναντήσεις, που, πέρα από το πρόγραμμα του χορού, διδάχθηκαν και δοκίμασαν στην πράξη το παραδοσιακό παιχνίδι. Ηταν για τα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία, που την απόλαυσαν πραγματικά. Ετσι, αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. να διοργανωθεί εκδήλωση – αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι και να δημιουργηθεί για τα παιδιά έντυπος οδηγός, που θα τους βοηθήσει να μάθουν να παίζουν τα παλιά, ομαδικά παιχνίδια.

Στην προσπάθειά του για την διοργάνωση της εκδήλωσης ο Σύλλογος βρήκε πολλούς πρόθυμους συμπαραστάτες, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια, τον Δήμο Βόλου, που στήριξε οικονομικά την εκδήλωση, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και τη διεύθυνση του σχολείου, που φιλοξενεί το χορευτικό του τμήμα, την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, που παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τους δασκάλους, τους γονείς με τα παιδιά τους και τους παππούδες με τα εγγονάκια τους το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα Βόλου για να απολαύσουν την ξεχωριστή εκδήλωση.

Την πλαισιώνουν προβολή εικόνων μιας άλλης εποχής, θεατρικός διάλογος από μέλη του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και θεατρική απόδοση παραδοσιακών παιχνιδιών από μέλη του παιδικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί στα παιδιά δωρεάν βιβλίο – οδηγός παραδοσιακών παιχνιδιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου