ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρώμα στο Τσαλαπάτα

χρώμα-στο-τσαλαπάτα-494172

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «TerraIn – cognita» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «TerraIn – cognita» εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19.30 το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς) στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Ιδρύματος με την AICA και ειδικότερα με το ελληνικό τμήμα της, το οποίο φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του (1949).

Το παλαιό εργοστάσιο Τσαλαπάτα, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τους έντεκα καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση και συνδέονται με την πόλη του Βόλου. Με αφορμή την πρώτη ύλη του εργοστασίου, το χώμα και τον πηλό, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν με ρηξικέλευθο τρόπο έννοιες, όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα, αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο πλαισίωσε και τροφοδότησε ποικιλοτρόπως τη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 20ό αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και ειδική γραμματέας της AICA Ελλάς Φαίη Τζανετουλάκου, ενώ την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, συνέκδοση των δύο φορέων (ΠΙΟΠ – AICA).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Διακομή, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Σωτήρης Μπατζιάνας, Μαρία Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Χατζηνικολάου, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00 (έως 15 Οκτωβρίου), 10.00 – 17.00 (από 16 Οκτωβρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 2421029844 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου