ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιστορίες κοσμημάτων στο Τσαλαπάτα

ιστορίες-κοσμημάτων-στο-τσαλαπάτα-547199

Δύο μουσεία αφηγούνται πτυχές της αργυροχρυσοχοΐας στο Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δύο μουσεία αφηγούνται ιστορίες κοσμημάτων» για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεθαύριο Πέμπτη 18 Απριλίου ώρες 10:30 – 12:30. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και θα καταλήξει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών σχεδιάστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τους δύο φορείς με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την ιστορία των κοσμημάτων των δύο μουσείων.

Στο πρόγραμμα ξετυλίγεται η ιστορία των κοσμημάτων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους, μέσα από ερωτήματα που θέτουν και απαντούν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και με τη βοήθεια του αντίστοιχου παιδαγωγικού υλικού. Με τον τρόπο αυτό οδηγούνται στην παρατήρηση των αντίστοιχων εκθεμάτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Στη συνέχεια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας οι μαθητές θα ανακαλύψουν μυστικά παραδοσιακών τεχνικών μορφοποίησης και διακόσμησης αργυρών αντικειμένων, μέσα από την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και την παρατήρηση αντικειμένων από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Ιδρύματος.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου