ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση έργων του Κωνσταντίνου Μπομπού στον Xώρο Tέχνης «δ.» στον Βόλο

εκθεση-έργων-του-κωνσταντίνου-μπομπο-564288

Εκθεση έργων του Κωνσταντίνου Μπομπού με τίτλο «Ασώματες Κεφαλές» θα εγκαινιαστεί στον Xώρο Tέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος) στον Βόλο την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 8 το βράδυ. Ο Κωνσταντίνος Μπομπός, που ζει και εργάζεται στον Βόλο, έχει παρουσιάσει την εικαστική του γραφή σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γνωστός και αγαπητός σε τοπικό επίπεδο ο Κωνσταντίνος Μπομπός με την αμεσότητα του δασκάλου στους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει τη δική του παρουσία γνώριμη και χαρακτηριστική, καθοριστική για την καλλιτεχνική του πορεία.

Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος: « Η ζωγραφική είναι επιθυμία και ανάμνηση, η διπλή επιθυμία του βλέμματος. Ανοίγουμε τα μάτια για να δούμε, τα κλείνουμε για να θυμηθούμε και να κρατήσουμε. Ετσι, ανάμεσα σε δύο ματιές, γινόμαστε μέρος του κόσμου και οι εικόνες που φτιάχνουμε ενσωματώνονται στο αίνιγμά του».

Ο Κωνσταντίνος Μπομπός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και θεωρία της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και μαθήτευσε στο θέατρο σκιών με τον Γιώργο Χαρίδημο. Από το 1999 παράλληλα με το δημιουργικό εικαστικό του έργο διδάσκει εικαστικές τέχνες στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνά ειδικά θέματα της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης στη Θεσσαλία. Εχει παρουσιάσει έργα σε ατομικές εκθέσεις 2011, the General, anhomageto Buster Keaton, 52ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, περιφερειακές εκδηλώσεις, «Αχίλλειον» , Βόλος, 2011, εκκρεμότητες γ’, Αστρολάβος δεξαμενή, Αθήνα, 2009 πλόες, μελάνια σε χαρτί, «Χάρτα», Βόλος, 2009, εκκρεμότητες β’, Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη, 2009, εκκρεμότητες α’, Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», 2005 διαταραχές χαμηλών τόνων, Αστρολάβος δεξαμενή, Αθήνα, 2005 παιχνίδια, Μουσείο Ιστορίας, Μακρινίτσα, 2003 κλείσιμο, Εργαστήριο, Βόλος, 2002 games byheart, γκαλερί Αστρα, Αθήνα, 1997 δύσβατα τοπία, γκαλερί Αστρα, Αθήνα, 1995 τοπία σίφνιων, Πολιτιστικό Κέντρο Απολλωνίας, Σίφνος, 1994 ζωγραφική, Ελληνογερμανική, Παλλήνη.

Εχει παράλληλα συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Λάρισα, Τόκιο, Γαλλία, Σερβία. Εργα του ανήκουν στις πινακοθήκες των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Βόλου, Καλαμάτας, Dimitrogrand (Serbia), Matsue (Japan), ACG Art Athens και σε ιδιωτικές συλλογές (Indracom κ.ά.).

Η έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Μπομπού στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 έως 14.00 και 18.30 έως 21.00. Το Σάββατο η έκθεση θα λειτουργεί 11.00 έως 14.30 και Κυριακή – Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου