ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ευαισθησία έγινε βιβλίο

η-ευαισθησία-έγινε-βιβλίο-587351

Η Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη παρουσιάζει τη «Σιωπηλή επανάσταση των στρειδιών»

Το βιβλίο της Ματίνας Δολιανίτη – Μαρδέλη με τίτλο «Η σιωπηλή επανάσταση των στρειδιών» παρουσιάζεται μεθαύριο Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, που βρίσκεται Ι. Καρτάλη 1 στον Βόλο. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ματίνα Δ. Μαρδέλη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τέση Αποστολίδη – Ανθη καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Πρόκειται για έξι διηγήματα που έχουν ως πυρήνα την αναζήτηση του ανθρώπου, εκτός της «τροφής» που τους θρέφει το σώμα και για «ένα κομμάτι ουρανό» που θα τους προσδώσει ψυχική ευφορία, θα τους ανυψώσει και θα τους φωτίσει. Οπως στην πραγματικότητα, έτσι και οι ήρωες των διηγημάτων, ανάλογα με τα βιώματά τους, την ηλικία και τα όνειρά τους, αυτό το «κομμάτι ουρανό» το αναζητούν σε διάφορους χώρους. Επιλογή κάποιων είναι η αγάπη που στηρίζεται στη θρησκεία, ενώ άλλων η επιθυμία για μόρφωση.

Η Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη, εκ πατρός Κερκυραία, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αμερική όπου σπούδασε Αγγλική και Ισπανική Φιλολογία και παντρεύτηκε στον Βόλο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Ωρες». Εχοντας παρακολουθήσει, παράλληλα με τις σπουδές της, μαθήματα θεατρολογίας ασχολήθηκε με το εφηβικό θέατρο. Κατά την διάρκεια της διδασκαλίας της σε σχολεία ιδιωτικά και δημόσια, διασκεύασε σε θεατρικά έργα, διηγήματα και ποιήματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ορισμένα απ’ τα οποία γυρίστηκαν σε μικρού μήκους ταινίες. Πρόσφατα έγραψε το θεατρικό «Φτου Ξελευτερία» που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο παιδικό φεστιβάλ βιβλίου στον Βόλο. Συμμετείχε σε συλλογικές εκδόσεις με διηγήματά της, ενώ η πρώτη προσωπική της έκδοση που τιτλοφορείται «Η σιωπηλή επανάσταση των στρειδιών» περιλαμβάνει έξι διηγήματα.

Το έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στο κέντρο σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος ημίν σήμερον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου