ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Διονύση Λεϊμονή

παρουσίαση-βιβλίου-του-διονύση-λεϊμο-590252

Το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή με τίτλο «Δημιουργική γραφή στην τάξη» παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19.00 στην κεντρική βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου, κτίριο Σπίρερ (Μικρασιατών 81).

Το νέο βιβλίο – εγχειρίδιο δημιουργικής γραφής του φιλόλογου και συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, ένα χρηστικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης του μαθήματος της λογοτεχνίας, καθώς και για φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα με παιγνιώδη τρόπο κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Για θεατρολόγους, καθώς πολλές από τις δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν και σε θεατρικά παιχνίδια.

Για ψυχολόγους που ασχολούνται με παιδιά και θέλουν να τους μάθουν να βιώνουν την ενσυναίσθηση.

Για όσους αγαπούν τη δημιουργική γραφή και «ταξιδεύουν» με τις λέξεις με αναφορά σε σημαντικά λογοτεχνικά κείμενα

Δραστηριότητες που περιέχονται στα βιβλία με αφορμή ποιήματα ή πεζά μπορούν επίσης να αποτελέσουν την έμπνευση για το στήσιμο μίας ημέρας αφιερωμένης στην ποίηση ή ένα συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος (παραμύθι, μικροδιήγημα, χρονογράφημα κ.λπ.), ώστε να οργανωθεί έτσι μία πολύ ωραία ημερίδα γιορτή με κείμενα παιδιών ή και γιατί όχι ενηλίκων.

Η τρίτομη αυτή σειρά περιέχει πλήθος ασκήσεις δημιουργικής βασισμένες σε κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μουσικές προτάσεις, ώστε κάθε εργασία να πλαισιώνεται μουσικά, πολλά παράλληλα κείμενα επιχειρώντας μια διακειμενική προσέγγιση της λογοτεχνίας, υποδείξεις για το πώς διορθώνεται ένα γραπτό δημιουργικής γραφής, ασκήσεις διόρθωσης κειμένων, ενδεικτικές ασκήσεις μαθητών από την εφαρμογή ασκήσεων σε εργαστήρι και τη σχετική βιβλιογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου