ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κύκλος εκδηλώσεων του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου

κύκλος-εκδηλώσεων-του-συλλόγου-αποφο-592718

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου μέχρι και τον Ιούνιο με επίκεντρο πάντα τον πολιτισμό.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου διοργανώνεται μαραθώνιος ανάγνωσης για τη γαλλοφωνία τις ώρες 11:00 – 13:00 στις «4 Εποχές» (Τ. Οικονομάκη – Σπυρίδη). Συνεργαζόμενοι φορείς Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» και Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Δέσποινα Παπαγιώτη.

Για την ανάγνωση κειμένων Γάλλων συγγραφέων τηλέφωνα επικοινωνίας Αρτεμις Κουτσούκου 6944685804 και Δέσποινα Παπαγιώτη 6944292054.

Την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ. στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της γαλλοφωνίας το Ciné Doc θα παρουσιάσει τη γαλλική ταινία του Αλεξάντρ Μουρό «Ο δάσκαλος είναι το παιδί», που αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Μαρίας Μοντεσόρι για την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση των μαθητών. Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα «11», Γκλαβάνη 86 και Τ. Οικονομάκη.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου ημέρα εορτής του Αγίου Ιωσήφ, προστάτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Σχολής στις 11.00 π.μ.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής θα διοργανώσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου στις 7.00 μ.μ. υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου συναυλία με τίτλο «Les enfants du siècle» («Τα παιδιά του αιώνα») με τραγούδια της χρυσής belle époque. Ενα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο ως φόρος τιμής στη γαλλική γλώσσα και ποίηση με συνθέτες όπως Γκαμπριέλ Φορέ, Κλοντ Ντεμπισσί, Φρανσίς Πουλένκ σε ποίηση Πολ Βερλέν, Τεοντόρ Ντε Μπανβίλ κ.ά.

Συμμετέχουν οι Μαριάντζελα Χατζησταματίου υψίφωνος και Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο πλαίσιο της γαλλοφωνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής στις 19.00 ο Χρίστος Ξενάκης τ. σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών θα μιλήσει με θέμα «Από τον Ιούλιο Βερν (1828 – 1905) στη σύγχρονη εποχή: 150 χρόνια από τη Γη στη Σελήνη (1869) και 50 χρόνια από τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη 1969 – 2019».

Φορείς της εκδήλωσης Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ», Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ».

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης. Ξενάγηση στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και στην Αγία Σοφία λίγο πριν την έναρξη των Χαιρετισμών από επίσημη ξεναγό. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και για γεύμα. Αναχώρηση 9:00 π.μ. από το Δημαρχείο. Κρατήσεις – πληροφορίες κ. Ζημέρη 6944410944 και κ. Κουτσούκου 6944685804.

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 19.00 ομιλία του Δημήτρη Παντελοδήμου καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνογαλλικές γλωσσικές και πολιτισμικές σχέσεις» στο κτίριο «Ματσάγγου», 28ης Οκτωβρίου και Ιωλκού (Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος και Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής).

Την Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη 130) στις 19:00 διοργανώνεται παρουσίαση της 3ης ποιητικής συλλογής του Ηλία Καλλέ, εκπαιδευτικού – συγγραφέα, «Αφουγκράσματα».

Ομιλητής ο Θεοδόσης Τζιαφέτας εκπαιδευτικός φιλόλογος. Απαγγέλλει η Γεωργία – Μαρία Καλλέ και προλογίζει η Αρτεμις Κουτσούκου πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ».

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. διοργανώνεται βραδινό των μελών και φίλων του Συλλόγου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου