ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το τσίμπημα της σφήκας» στο «Αχίλλειον»

το-τσίμπημα-της-σφήκας-στο-αχίλλει-805879

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 21.30 στο θέατρο «Αχίλλειον» ( Κουμουνδούρου & Ιάσονος), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου.

Ο Γιάννης Μπισμπικόπουλος και η Ιουλία Γεωργίου, πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση βασισμένη στα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Λούσιο ποταμό το 2007, αντλώντας υλικό από το διήγημα «Απέναντι όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και τις μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από την τραγωδία που σημάδεψε βαθιά τη συλλογική μας συνείδηση.

Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει την δύναμη της και αλίμονο σε όποιον δεν ξέρει να την εκτιμήσει. Η δύναμη της φύσης θα παρασύρει τους παρευρισκόμενους σε ένα ταξίδι, δύναμης, Το ποτάμι θα παρασύρει στο διάβα του, δέντρα, πέτρες, ζώα και ανθρώπους που θα βρίσκονται κοντά του. Η παράσταση αυτή, θα είναι ένας ύμνο στον άνθρωπο και σε αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».

Την σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία ανέλαβε η Ισμήνη Πρωίου, τα σκηνικά Ιωάννα Λισγάρα, τους φωτισμούς ο Παναγιώτης Λαμπής, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, την κίνηση η Φαίδρα Σούτου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Πάνος Σβολάκης.

Παίζουν Γιάννης Μπισμπικόπουλος και Ιουλία Γεωργίου. Οργάνωση παραγωγής Κωνσταντίνα Αγγελέτου – Νικόλας Μακρής. Παραγωγή Πλέγμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου