ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O ρεμπέτης και ο σερ

o-ρεμπέτης-και-ο-σερ-817863

Την ιστορική πορεία και συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα, με μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Αννα Μπιθικώτση, παιδιά των δύο θρύλων, δυο «Ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στυλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους «μύθους» γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του Ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπιθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Η επίσημη, φέτος, ένταξη της μουσικής παράδοσης του ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας» επισφραγίζει τον δυναμικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου και την εξέλιξή του, αναδεικνύοντας το ισχυρό σημείο αναφοράς για τη συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων.

Τραγουδούν οι: Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

Σενάριο – αφήγηση Αννα Μπιθικώτση, συγγραφέας. Δραματοποιημένη αφήγηση Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καραγιάννης (πιάνο-μαέστρος), Μιχάλης Δήμας (μπουζούκι), Λευτέρης Κονσολάκης (μπουζούκι), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο), Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα), Μάνος Καλπάκης (μπουζούκι-μπαγλαμάς), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Γιάννης Νικολετόπουλος (κρουστά).

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αννα Μπιθικώτση, την καλλιτεχνική διεύθυνση οι Αρης Αναγνωστόπουλος και Βίκυ Παρασκευοπούλου, τον σχεδιασμό ήχου ο Παντελής Γιατζιτζόγλου. Επιμέλεια ηχητικής εγκατάστασης Τίμος Βροντάκης -TIM SOUND. Επιμέλεια προβολής video σπάνιου οπτικού υλικού από το αρχείο του Στέλιου Βαμβακάρη και της Άννας Μπιθικώτση, Μανώλης Τσότρος. Artwork: Λευτέρης Γεωργάκης, Γιάννης Κανελλόπουλος. Παραγωγή: Notebook – Αρης Αναγνωστόπουλος, www.notebookgroup.gr Τα πορτρέτα των Μάρκου Βαμβακάρη και Γρηγόρη Μπιθικώτση φιλοτέχνησε ο Κώστας Σπυριούνης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΡΤ. Εισιτήρια προπωλούνται στα σημεία: Μουσικός οίκος Κεχαΐδης, Βιβλιοπωλείο «Συλλογιστός Ιωάννης», Καπνοπωλείο Οροκλός Απόστολος, Seven Sports και Viva.gr.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου